Akce Noc hotelů je v plném proudu. Zapojilo se do ní 215 ubytovatelů

V Česku se dnes koná tradiční akce Noc hotelů, při které provozovatelé nabízí ubytování za zvýhodněné ceny. Akce je určena pro místní obyvatele, aby zažili pobyt ve své obci a viděli ji očima turisty, ale i pro zahraniční hosty. Dvoulůžkový pokoj se snídaní budou hoteliéři nabízet za symbolickou cenu 1111, 1333 nebo 1555 korun. Do speciální nabídky je v tomto ročníku zařazeno více než 3000 pokojů, řekl prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek.

Do akce se většinou zapojily hotely v Praze, ubytovat za zvýhodněné ceny se ale zájemci mohou i v Karlových Varech, Olomouci, Ostravě a dalších menších městech, uvedl Stárek. Hotel si mohou zájemci rezervovat přes webové stránky projektu, sdělili organizátoři.

Letošní akce se účastní například Hotel Nový Dům Spa resortu Libverda u Liberce. Pokoj tam dnes turisty vyjde na 1555 korun. Hosté tohoto hotelu mohou přes den navštívit uhličité koupele, zažít oxygenoterapii nebo masáž, popsali zástupci zařízení.

Ve Středočeském kraji má volné kapacity například penzion U Zámku v Mělníku, v Jihomoravském kraji si lze ubytování rezervovat ještě ve Wine Wellness Hotelu Amande. Poslední volná místa v Jihočeském kraji hlásí například Hotel Panská v Bechyni, vyplývá z informací na webu projektu a nutno podotknout, že nabídky volných míst se rychle tenčí.

Jeden z partnerů projektu, magistrát hlavního města Prahy, bude ode dneška do 29. ledna nabízet slevu na vstup do vybraných historických objektů, například do Staroměstské radnice, na Prašnou bránu nebo Petřínskou rozhlednu, řekl Stárek. Správa Pražského hradu podle něj poskytne padesátiprocentní slevu z plné ceny okruhové vstupenky. Zvýhodněné ceny nabídne i Národní galerie na expozici s názvem Staří mistři a ve dnech 28. až 31. ledna budou moci zájemci za zvýhodněné ceny navštívit stálou expozici Muzea města Prahy a výstavu v Domě U Zlatého prstenu, dodal Stárek.

Akci Noc hotelů pořádá Asociace hotelů a restaurací ČR ve spolupráci s Prague City Tourism a dalšími partnery.

(mac, čtk)

FOTO – nochotelu.cz/hotelsen.cz, Facebook/Resort Čapí hnízdo

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy