Si Ťin-pching zaslal blahopřejný dopis Konferenci Asijské aliance pro ochranu kulturního dědictví

25. dubna zaslal čínský prezident Si Ťin-pching blahopřejný dopis pro Konferenci Aliance pro ochranu asijského kulturního dědictví. Poukázal v něm na to, že Asie je důležitým rodištěm lidské civilizace, vybudovala a uchovává mimořádně bohaté kulturní dědictví a napsala bohatou kapitolu v dějinách rozvoje světové civilizace.

»V roce 2019 jsem na Konferenci o dialogu asijských civilizací obhajoval ochranu asijského kulturního dědictví. Během posledních čtyř let všechny strany aktivně reagovaly a spolupracovaly na praktickém výzkumu starověké civilizace, společné archeologii, obnově historických památek a muzejních výměnách, čímž v Asii nově přispěly k ochraně počátků lidské civilizace,« napsal prezident.

Zdůraznil dále, že založení Aliance pro ochranu asijského kulturního dědictví přispívá k posílení ochrany asijského kulturního dědictví, prohloubení výměn mezi asijskými civilizacemi, prosperitě zahrady světových civilizací a přispívá k pokroku lidské civilizace. »V rámci aliance je Čína ochotna spojit ruce s asijskými zeměmi, aby posílila výměny zkušeností v oblasti ochrany kulturního dědictví, aktivně podporovala mezinárodní spolupráci v oblasti kulturního dědictví, vybudovala síť globálního dialogu a spolupráce mezi civilizacemi, podporovala vzájemné porozumění a přátelství mezi národy všech zemí a společně podporovala rozvoj a pokrok lidské civilizace,« konstatoval Si.

(pr)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy