Ty máš svaly, já mám čáry. Herec Vydra pasoval Mašlíkovou na pohádkovou ministryni

Oblíbený herec Václav Vydra je již několik let králem České pohádkové akademie. »Naše pohádková vláda je největší na světě, máme už 27 ministrů. Novou pohádkovou ministryní sportu a zdravé výživy jsem dnes pasoval Hanku Mašlíkovou,« uvedlo jeho veličenstvo Václav Vydra, který na akci dorazil se svými psy.

Hanku si vybral proto, že je známá svým sportovním duchem a zdravým životním stylem. Nedávno se také úspěšně zúčastnila mezinárodní kulturistické soutěže, kde ohromila krásně vyrýsovanými svaly. »Ty máš svaly, já mám čáry,« přivítal stylovou pohádkovou hláškou z Mrazíka novou ministryni sportu její kolega ministr kouzel Pavel Kožíšek. Královský akt se konal právě u něho v pohádkovém prostředí Muzea fantastických iluzí.

Mašlíková se na novou funkci těší, ale musela králi slíbit, že nebude některé pohádkové postavičky trápit v posilovně a nechá je, tak jak jsou. »Mám trošku problém s Otesánkem a se Širokým z té slavné trojice,« přiznala nová ministryně.

Akci si nenechala ujít ani manželka Pavla Kožíška Lucie s oběma syny. »Starší Matyáš odmaturoval s vyznamenáním na herecké konzervatoři, takže mu závidím,« chlubil se pyšný otec. »On je na rozdíl ode mne vystudovaný herec. Já jsem herec jedné role, vždy jsem hrál v televizi pouze postavy kouzelníků. Mladší Jakub si zatím střední školu vybírá a v současné situaci, kdy nejsou v Praze pro děti na školách volná místa, je to fakt docela horor,« konstatoval kouzelník.

V muzeu se král a jeho ministři vyřádili doslova jako malé děti. »Jsem tady u Pavla už poněkolikáté a vždy mě překvapí nějakými novými exponáty. Je to opravdu neskutečné zajímavá a hlavně zábavná expozice. Dýchne zde na vás kouzlo starých časů a dozvíte se zajímavá tajemství optických iluzí. Cítíte se zde jako v pohádkovém světě, kde je možné opravdu všechno,« užíval si muzeum Vydra. Nová ministryně Mašlíková, která nikdy nezkazí žádnou legraci, se proletěla u stropu v antigravitační místnosti, proměnila se v obra nebo skončila jako trosečnice Titaniku. »S malým Andreaskem jsme tady už byli a nejvíce ho zaujaly staré dobové mechanické hračky. Líbí se mi, že si můžete na vše sáhnout a vyzkoušet si, jak optické iluze fungují,« řekla Mašlíková Reinders.

»V našem muzeu se stanete součástí expozice fantastických optických klamů a velkoformátových trikových obrazů. Těšit se můžete na více jak 150 interaktivních exponátů,« dodal Kožíšek. Největší muzeum trikových iluzí v Praze je úžasné místo pro děti a dospělé, kde nebudete věřit vlastním očím! Svým provedením je zcela originální a odlišné od všeho, co bylo dosud nejen v České republice k vidění. Nejzábavnější muzeum v Praze najdete ve Vodičkově ulici u Václavského náměstí. Více zde.

(mac)

FOTO – archiv Muzeum fantastických iluzí

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy