Benzema, Mbappé, Messi. Kdo se stane nejlepším fotbalistou světa?

Kdo bude nejlepším fotbalistou světa pro rok 2022? Mezinárodní federace FIFA zveřejnila závěrečnou nominaci, v níž jsou jako obyčejně tři jména. A tentokrát zcela nepřekvapivá – v abecedním pořadí Karim Benzema, Kylian Mbappé a Lionel Messi. Je tudíž jasné, že král předchozích dvou ročníků, polský útočník Robert Lewandowski, svůj trůn tentokrát neobhájí.

Slavnostní vyhlášení je naplánováno na 27. únor do Paříže. O tom, kdo se stane fotbalovým králem, rozhodují kapitáni a trenéři národních mužstev, fanoušci i vybraní žurnalisté. Jejich výběr byl tentokrát nad slunce jasnější.

Jako největší favorit se jeví pětatřicetiletý Messi, který koncem roku v Kataru získal poslední vytouženou trofej – jako kapitán dovedl argentinskou reprezentaci ke světovému titulu, navíc se stal nejlepším hráčem turnaje. Jen tím podtrhl skvělou sezonu, v níž mj. získal i mistrovský titul ve Francii s Paris St. Germain.

Stejnou trofejí se může chlubit i jeho spoluhráč z PSG Mbappé, ovšem na MS jeho Francie podlehla ve finále právě Argentině po penaltovém rozstřelu. Čtyřiadvacetiletý kanonýr ale dal v zápase o zlato hattrick a s osim góly se stal nejlepším střelcem katarského klání.

Tam chyběl třetí do party – francouzský kanonýr Benzema. Zranění ho připravilo o vrchol reprezentační sezony, ovšem v té klubové zářil více než jeho konkurenti. V pozici kapitána dovedl Real Madrid k španělskému titulu i k ovládnutí nejprestižnější milionářské soutěže – Ligy mistrů. V říjnu navíc poprvé získal i Zlatý míč časopisu France Football.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy