Bílí Tygři vítají zvučnou posilu. Vítěz Stanley Cupu Frolík

Novou posilou hokejistů extraligového Liberce je zkušený útočník Michael Frolík. Vítěz Stanley Cupu z roku 2013 podepsal s Bílými Tygry roční smlouvu. Čtyřiatřicetiletý Frolík měl přitom původně na nadcházející sezonu kontrakt v Lausanne, kde odehrál uplynulý ročník. Severočeši oznámili dohodu na klubovém webu.

»V Michaelovi získáváme výraznou posilu do útoku. Je to výborný bruslař a pracovitý hráč, který dokáže nejen zakončit, ale i připravit akci spoluhráčům,« uvedl na klubovém webu hlavní kouč libereckého týmu a zároveň i sportovní ředitel Patrik Augusta.

»Je to útočník s velmi úspěšnou kariérou v nejlepší soutěži světa i na mezinárodní scéně. Jeho obrovské zkušenosti a profesionalita pomohou celému týmu a hlavně našim mladým hráčům. Svým charakterem a kvalitou se přiřadí k lídrům nejen na ledě, ale i mimo něj. Věřím, že společně budeme úspěšní,« dodal Augusta.

Kladenský odchovanec Frolík má za sebou bohatou kariéru v NHL, kam si ho vybrala v roce 2006 Florida v prvním kole draftu jako desátého hráče v pořadí. Hrál také za Chicago, s nímž ligu vyhrál, Winnipeg, Calgary, Buffalo a Montreal. V 858 zápasech základní části nasbíral 384 bodů za 159 gólů a 225 asistencí, dalších 47 utkání a 19 bodů (7+12) přidal v play off.

Bronzový medailista z mistrovství světa z let 2011 a 2012 Frolík se loni snažil získat v přípravném kempu smlouvu v St. Louis a prodloužit své působení v nejlepší hokejové lize světa. Za Blues nastoupil v přípravě do čtyř zápasů a vstřelil jednu branku. Kontrakt na novou sezonu ale nevybojoval a rozhodl se přijmout nabídku ze Švýcarska.

Během minulé sezony odehrál za Lausanne 23 duelů a připsal si 14 bodů za sedm branek a stejný počet nahrávek. V únoru odehrál dva zápasy po návratu do reprezentace na olympijských hrách v Pekingu.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy