Derby může být rozhodující. Uvědomujeme si to, hlásí sparťané

Asistent trenéra fotbalistů pražské Sparty Luboš Loučka si myslí, že sobotní domácí utkání se Slavií ve 2. kole ligové nadstavbové skupiny o titul může být rozhodující. Sparťané mají v čele tabulky na městského rivala čtyři zápasy před koncem sezony dvoubodový náskok. Půjde už o třetí derby na Letné za poslední měsíc, předchozí dvě Sparta nevyhrála včetně finále domácího poháru, což bylo podle Loučky velmi bolestivé. Věří však, že se Letenští hodně poučili.

»Určitě je to zápas, který může rozhodnout o hodně věcech,« řekl Loučka v rozhovoru pro klubovou televizi. V polovině dubna skončilo ligové derby na Letné 3:3, počátkem května tam Slavia ve finále domácího poháru vyhrála 2:0. »Dvě derby byly blízko sebe. Vědomosti jsou takové, že by nás snad v ničem neměli překvapit,« uvedl čtyřicetiletý bývalý hráč Sparty, Opavy či Jablonce.

Sparta si obě nedávná derby důkladně rozebrala. Zejména to druhé. Byla to hodně bolestivá porážka. »Na začátku finále jsme je dostali sami do hry tím, že jsme udělali hodně ztrát. Narostla jim křídla, my jsme naopak klesli v sebevědomí a od toho se odvíjel zbytek zápasu. Z těch dvou zápasů jsme se poučili detailně a využijeme vědomosti do toho posledního,« prohlásil Loučka.

Letenští vstoupili do nadstavby nedělním triumfem 1:0 v Olomouci. V pěti předchozích utkání vždy inkasovali jako první včetně obou derby. »Už jsme o tom mluvili před zápasem v Olomouci, že by bylo fajn jednou vstřelit gól první a ne jen dotahovat. Je to jeden z klíčů, abychom byli o víkendu úspěšní,« mínil Loučka.

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho budou proti Slavii hájit nejen první místo, ale zároveň i sérii 18 ligových zápasů bez porážky. Naposledy nebodovali v říjnu právě na Slavii, kde debaklem 0:4 vyronali svou nejvyšší prohru v samostatné historii. »Je to vrchol sezony, překlenuli jsme se do nadstavby, kde jsme zvládli první zápas. Do Olomouce jsme jeli pro tři body, na ničem jiném nezáleželo, a teď je na nás, abychom to potvrdili. Víme, co pro nás může vítězství znamenat,« řekl záložník Sparty Lukáš Sadílek. »Každý, kdo umí počítat a dá dvě a dvě dohromady, ví, co by se stalo, kdybychom vyhráli. Bodový rozdíl by byl velký a my bychom byli na nejlepší cestě za cílem, za nímž jsme šli celou sezonu,« připojil Sadílek. »Těšíme se. To jsou zápasy, proč to hraju fotbal. Víme, v jaké fázi jsme a jak vypadá tabulka. Tenhle zápas může být rozhodující,« dodal Ladislav Krejčí, kapitán Sparty.

Zítřejší utkání začíná v 18 hodin, předchází mu od 15.00 jiný duel Skupiny o titul – mezi třetí Viktorií Plzeň, která již ztratila naději na titul, a šestou Sigmou Olomouc.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy