Disciplinární komise bude řešit chování fanoušků Sparty v duelu se Slováckem

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace zahájila disciplinární řízení s pražskou Spartou kvůli výtržnostem fanoušků a vhazování předmětů na hrací plochu během domácí ligové dohrávky 14. kola proti Slovácku. Kvůli použití pyrotechniky v utkání s Brnem hrozí trest i Viktorii Plzeň. Disciplinární komise o zahájení řízení informovala v komuniké.

Utkání Sparta – Slovácko bylo v prvním poločase na pět minut přerušeno, jelikož příznivci z domácího »kotle« naházeli na hrací plochu několik světlic a dělbuchů a dožadovali se rezignace klubového vedení. Zbytek stadionu chování této části příznivců důrazně odsoudil. Po znovuzahájení zápasu se »kotel« postupně vyprázdnil.

S neukázněnými diváky si šli během zápasu promluvit trenér Brian Priske a zraněný kapitán Ladislav Krejčí mladší. Sparta chování části fanoušků na klubovém webu odsoudila a naznačila, že některé příznivce může potrestat.

»Klub v posledních letech uložil desítky zákazů vstupu na domácí utkání ACS a uložil také desítky pokut, které vycházely z porušení návštěvního řádu stadionu. K těmto opatřením Sparta přistupuje v případech, kdy fanoušek svým jednáním ohrožuje bezpečnost na stadionu, dopouští se násilí či rasismu, případně jeho jednání může narušit řádný průběh utkání,« uvedla Sparta.

»Klub je ve svém rozhodování předvídatelný. V případě zmíněného toxického jednání tedy docházelo, dochází a nadále bude docházet k ukládání pokut či zákazů vstupu na domácí zápasy Sparty. Tento náhled na nepřijatelné chování na stadionu je neměnný,« upozornila Sparta. »Žádný z cílů a požadavků tohoto protestu nebude ze strany klubu vyslyšen,« dodal klub.

Disciplinární komise zahájila řízení s letenským klubem kvůli porušení povinností pořadatele, stejně jako s Plzní. Fanoušci Viktorie během středeční dohrávky s Brnem rovněž pronesli na stadion a použili pyrotechniku.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy