Dlouhých patnáct měsíců. Kvitová si konečně zahraje o titul

AKTUALIZOVÁNO

Petra Kvitová si po patnácti měsících zahraje o titul. Dvaatřicetiletá tenistka porazila v semifinále turnaje v Eastbourne Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou 7:6, 6:4 a na tamní trávě si zopakuje po jedenácti letech finále. V sobotu vyzve Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.

Čtrnáctá nasazená Kvitová oplatila o šest let mladší soupeřce týden starou porážku z 1. kola turnaje v Birminghamu, ukončila jí letošní neporazitelnost na trávě i sérii 12 výher. Haddaová Maiaová tak po triumfech v Nottinghamu a Birminghamu třetí trofej za sebou nezíská.

Jednatřicátá hráčka světa Kvitová si zahraje 39. finále v kariéře a první od loňského března, kdy zvítězila v Dauhá. V generálce na Wimbledon může získat 29. titul v kariéře.

»Byl to těžký zápas. Měla jsem štěstí, že mi dnes hodně pomohl servis. Určitě to bylo lepší než před týdnem v Birminghamu. Beatriz teď hraje skvěle a je na vlně. Není snadné někomu takovému čelit,« řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu.

Česká tenistka neztratila stejně jako ve čtvrtfinále proti Britce Harriet Dartové ani jednou servis. Haddadové Maiaové nabídla pouze jeden brejkbol, který v úvodu prvního setu odvrátila. V utkání zaznamenala šest es.

Obě tenistky byly v úvodní sadě při vlastním podání bezchybné a duel dospěl do zkrácené hry. V ní Kvitová třikrát prolomila podání své soupeřky a vyhrála 7:5. Dvojnásobnou wimbledonskou vítězku zisk první sady povzbudil, hned v úvodu druhé využila brejkbol a díky preciznímu servisu dotáhla duel k vítěznému konci.

»Beatriz servírovala výborně, o čemž svědčí, že se mi proti ní podařilo získat jen jeden brejk. Byl to klasický zápas na trávě a já jen čekala na svou šanci. Hlavní bylo, že jsem získala v první sadě ten tie-break. Ten byl klíčový,« řekla Kvitová.

Muži (dotace 760.750 eur):

Čtyřhra – finále:

Mektič, Pavič (1-Chorv.) – Middlekoop, Saville (Niz./Austr.) 6:4, 6:2.

Ženy (dotace 757 900 dolarů):

Dvouhra – semifinále:

Kvitová (14-ČR) – Haddadová Maiaová (15-Braz.) 7:6 (7:5), 6:4, Ostapenková (8-Lot.) – Giorgiová (12-It.) 6:2, 6:2.

(mak, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy