Finále NHL zná složení. Colorado versus Tampa Bay

Hokejisté Tampy Bay potřetí za sebou postoupili do finále NHL. Obhájci Stanley Cupu v šestém zápase finále Východní konference porazili New York Rangers 2:1, stav série otočili z 0:2 na 4:2 a s Coloradem budou bojovat o třetí titul v řadě. Český útočník Ondřej Palát k postupové výhře přispěl dvěma asistencemi a rozšířil svoji sbírku v letošním play off na 16 bodů (8+8).

»Ten tým je zatraceně silný, nepřestává mě udivovat, co všechno je schopen udělat pro výhru. Kluci zůstávají hladoví i po tom, co vyhráli dva poháry za sebou,« řekl po jedenácté vyhrané sérii v play off v řadě trenér Lightning Jon Cooper.

»Je těžké hodnotit, čeho jsme dosáhli, když ještě nejsme na konci naší cesty, stále zbývá odehrát několik zápasů. Už teď je ale jasné, že tento tým je mimořádný,« doplnil kapitán Steven Stamkos, jenž šestý duel rozhodl dvěma góly.

I v šestém duelu držel naděje newyorského celku výborně chytající brankář Šesťorkin, ani jeho 29 zásahů ale na výhru nestačilo. »Igor byl neuvěřitelný. Každý zápas nás držel ve hře. Když se nám nedařilo, dokázal vždy vytáhnout nějaký neuvěřitelný zákrok. Celý rok byl naším nejlepším hráčem a v této sérii to jen potvrdil,« pochválil ruského gólmana kouč Rangers Gerard Gallant.

Rangers v předchozím průběhu play off zvládli pět zápasů, ve kterých čelili vyřazení. Proti Tampě to už ale nedokázali a přišli o naději na první Stanley Cup od roku 1994. »I když jsem bezprostředně po zápase zklamaný, musím kluky pochválit. Hráli jsme tvrdě, bojovali jsme, ale v rozhodujících momentech byl soupeř lepší,« řekl Gallant.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy