Forman dál čeká na první hattrick, Spenglerův pohár chce vyhrát

Útočník Miroslav Forman se dvěma góly podepsal pod výhru hokejistů Sparty nad Plzní, kterou Pražané zakončili kalendářní rok 2022 v extralize. Den po Štědrém dnu odletí do Davosu, kde se představí na Spenglerově poháru. Dvaatřicetiletý hráč naoko litoval, že se opět nedočkal prvního hattricku v nejvyšší soutěži, teď už ale myslí na prestižní turnaj ve Švýcarsku, který sparťané podle jeho slov chtějí vyhrát.

»Na Plzeň jsme vlétli, dali gól a kontrolovali celý zápas. Pořád jsme útočili a soupeře k ničemu moc nepouštěli. Měli jsme výborný pohyb, dobře jsme se zastupovali, hráli výborně systémově. Proto jsme dnes vyhráli. Šancí bylo víc, celkově jsme mohli dát gólu víc gólů, ale výsledek je hezký,« zhodnotil Forman utkání 30. kola, které Sparta vyhrála 3:0.

Góly z identických situací

Odchovanec Sparty se střelecky prosadil v 5. a 7. minutě, prakticky z identických situací. Nejprve za záda brankáře Dominika Pavláta usměrnil střílenou přihrávku Romana Horáka, poté jej podobně našel Michal Moravčík. »V prvním případě se jednalo o secvičenou věc. Jsme domluveni s Horynou, že to tam takhle bude dávat. Druhá situace vyplynula ze hry, bylo to podobné. Špinavé góly, jsem za ně rád,« usmíval se Forman.

Pohotové teče trénuje pravidelně. »Kolik trefím vystřelených puků od modré čáry z deseti? Devět,« smál se. »Na tréninku to často cvičíme. V zápase je to ale jiné, obránce je na vás nalepený. Chodí do hokejky. Někdy na tréninku netrefím ani jeden, jindy deset z deseti. Asi záleží, jak se vyspím. Mně tam teď nechali volného, šlo to tečovat lehce,« doplnil vážněji.

I proto, že se podruhé prosadil již v 7. minutě, trochu myslel i na hattrick. »Kluci už mi to pak přestali házet, spíše mi to dávali na paty. Asi nechtěli, abych platil do kasy,« smál se Forman. Zřejmě největší šanci na vstřelení třetího gólu měl hned na začátku druhé třetiny, kdy mu zpoza branky přihrál kapitán Michal Řepík. »Řepa to udělal výborně. Možná jsem měl být pohotovější, netrefil jsem to dobře. Na hattricky ale opravdu nehraju, v hlavě jsem to neměl. Chci hlavně úspěch týmu,« řekl.

Sparta si proti Plzni připsala desátou výhru z posledních jedenácti zápasů. Teď se chystá na Spenglerův pohár a do extraligy se opět zapojí až 3. ledna. »Na Spengleru jsem ještě nebyl a moc se tam těším. Beru celou rodinu a chceme tam ukázat, že český hokej je na vysoké úrovni. Jedeme to tam vyhrát,« řekl Forman odhodlaně.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy