Hokejistům k postupu do finále MSJ gratulovali Jágr, Pastrňák i šéf svazu

Gratulace od současných i bývalých vynikajících hráčů si vysloužili čeští juniorští hokejisté po senzačním postupu do finále mistrovství světa hráčů do 20 let. Týmu v čele s kapitánem Stanislavem Svozilem a elitním střelcem Jiřím Kulichem pogratulovali na sociálních sítích Jaromír Jágr, David Pastrňák, Ondřej Palát, Dominik Hašek, Jiří Hrdina či šéf svazu Alois Hadamczik.

»Kluci a trenéři, gratuluji! Je radost se na vás koukat. Dominance. Kdo hokeji fandí – tleská. Kdo hokeji rozumí – mlaská,« napsal Jágr krátce po utkání na Instagramu. »Gratulace, super výkon. Ještě jedna výhra,« vzkázal na stejné sociální síti Pastrňák. A podobně měl radost Palát. »Obrovská gratulace,« napsal držitel Zlaté hokejky pro nejlepšího českého hokejistu minulé sezony.

V zámoří semifinále sledoval i reprezentační útočník Matěj Blümel, jenž se snaží prosadit do kádru Dallasu v NHL. »Když si zařvu gól, znamená to, že jsem profesionální fanoušek? Jste borci! Gratulace a neskutečný výkon,« napsal na Twitter bronzový medailista z loňského mistrovství světa, jenž nyní působí na farmě v nižší AHL.

Uznale se vyjádřily ale i hvězdy minulosti. »Super zápas z naší strany, absolutně zasloužený vítězství a gratulace celému týmu. Tak ještě jedno vítězství…,« přál si trojnásobný vítěz Stanleyova poháru a mistr světa z roku 1985 Hrdina.

Současný šéf hokejového svazu Hadamczik byl trenérem juniorské reprezentace v roce 2005, kdy Češi získali bronz. Další cenný kov přidají až letos. »Mám velkou radost z úspěchu ’20‘. Gratuluji všem hráčům a realizačnímu týmu ke skvělé práci. Předvádíte vynikající hokej. Finále bude velký zážitek pro vás i pro všechny sportovní fanoušky. Držím palce,« napsal Hadamczik na Twitter.

Nadšení i od jiných disciplín

Výkony juniorských hokejistů nadchly ale i české sportovní hvězdy z jiných disciplín. »Jooooo!! #gratulace #hodnestestidofinále,« uvedla dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová, která se v Austrálii chystá na ostrý start tenisové sezony.

Ve slovinské Pokljuce, kde pokračuje Světových biatlonistů, sledovali společně zápas mužští reprezentanti v čele s Michalem Krčmářem. »I na biatlonu fandíme @narodnitym. Gratulujeme hokejové dvacítce k postupu do finále!« napsali biatlonisté a přidali fotografii.

Tým trenéra Radima Rulíka ve středu v Halifaxu otočil semifinálový duel se Švédskem a Kulichovým gólem v poslední minutě prodloužení zvítězil 2:1. Ve finále je česká dvacítka po 22 letech, o zlato se utká v noci na pátek s domácí Kanadou.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy