Hráčem měsíce dubna je sparťan Krejčí, trenérem teplický Frťala

Vítězi ankety JVC Hráč a trenér měsíce se stali za měsíc duben sparťanský kapitán Ladislav Krejčí a teplický trenér Zdenko Frťala. O jejich vítězstvích rozhodli fanoušci svým hlasováním v oficiální mobilní aplikaci FORTUNA:LIGY.

Krejčí uspěl v konkurenci svého spoluhráče Jana Kuchty, obhájce prvenství z minulého měsíce, a útočníka Baníku Ostrava Muhameda Tijaniho. Sparťanský kapitán měl čtvrtý měsíc roku vskutku impozantní. Jeho tým ani jednou neprohrál a on sám skóroval v každém z pěti ligových utkání! V domácím duelu s Brnem srovnal na 1:1 a nastartoval obrat Pražanů, kteří nakonec zvítězili 3:1. Další gól vstřelil na půdě Pardubic, kde celek z Letné vyhrál 2:0. Čtyřiadvacetiletý reprezentant byl vidět také v atraktivním derby se Slavií, kdy trefou z penalty přispěl k remíze 3:3. Pokutový kop proměnil Krejčí také v Uherském Hradišti, kde si díky jeho brance Sparta odvezla bod po remíze 1:1. 

Pátý zásah v řadě zapsal Ladislav Krejčí ve šlágru s Plzní, kdy v nastaveném čase zachoval klid a další proměněnou penaltou zařídil výhru sparťanského celku v poměru 2:1. V součtu tak sparťanský kapitán nasázel pět branek v pěti dubnových zápasech. Zajímavá je i celková bilance Krejčího v této sezoně, kterou přitom z poloviny promarodil. Dal v ní 11 branek, na něž potřeboval pouhých 14 zápasů, a to nejčastěji nastupuje jako stoper!

Sparta momentálně vede ligu o dva body před Slavií, když vyhrála základní část, ovšem středeční derby ve finále MOL Cupu prohrála 0:2.

V kategorii trenérů se z vítězství ve fanouškovské anketě raduje Zdenko Frťala. Teplický kouč vystřídal u kormidla »Sklářů« v březnu Jiřího Jarošíka a »nové koště« začalo výborně mést. Z šesti ligových utkání totiž tepličtí fotbalisté prohráli pouze jedinkrát, a to doma se Slováckem. Naopak doma přetlačili Hradec Králové a navrch přivezli dvě důležitá vítězství ze stadionu soupeřů – v Českých Budějovicích a v Olomouci. Do toho přišly dvě remízy – s Mladou Boleslaví a překvapivě i na půdě mistrovské Plzně, kde Teplice připravila o tříbodový zisk až trefa domácího Tomáše Chorého v 85. minutě. Frťala v hlasování fanoušků uspěl před sparťanským trenérem Brianem Priskem a libereckým koučem Lubošem Kozlem.

(koz)

FOTO – fortunaliga.cz, sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy