Hráčem měsíce května je slávista Jurečka, trenérem sparťan Priske

Hráčem měsíce května v naší nejvyšší fotbalové soutěži se poprvé stal útočník Slavie Václav Jurečka, trenérem je Brian Priske . Mezi trenéry v květnu uspěl Brian Priske z mistrovské Sparty, který v hlasování fotbalových příznivců během uplynulého ročníku triumfoval dvakrát, nyní tak zkompletoval hattrick. Výsledky ankety fanoušků FORTUNA:LIGY zveřejnil oficiální web soutěže.

Jurečka si v květnu otevřel doslova a do písmene střelnici. V pěti »májových« duelech rozvlnil síť hned dvanáctkrát! Vše odstartovalo vršovické derby, v němž osmadvacetiletý forvard skóroval do sítě Bohemians čtyřikrát a přispěl tak měrou vrchovatou k drtivé výhře 6:0.

V následném derby »S« na Letné sice vyšel gólově naprázdno, ale vše si vynahradil v následujících třech duelech. Pražany nasměroval dvěma trefami k domácí výhře nad Plzní 2:1, další dva zásahy přidal na olomouckém Andrově stadionu, kde nastartoval obrat vedoucí k vítězství 3:2. 

A to nejlepší si schoval na závěr. Jurečka v posledním utkání ligové sezony režíroval vítězství slávistického mužstva nad Slováckem v poměru 4:0. Postaral se o všechny čtyři branky pražského celku a vyhoupl se do čela tabulky střelců, kde s 20 dosaženými brankami na poslední chvíli přeskočil brněnského kanonýra Jakuba Řezníčka. A ve fanouškovském hlasování o hráče měsíce uspěl před sparťanským kapitánem Ladislavem Krejčím a libereckým útočníkem Victorem Olatunjim.

To Priske uspěl v anketě fanoušků, kteří hlasovali skrz mobilní aplikaci FORTUNA:LIGY, před teplickým koučem Zdenkem Frťalou a zlínským trenérem Pavlem Vrbou. Během května pod jeho vedením sparťané ve skupině o titul zvítězili na půdě Olomouce 1:0, pak doma v derby přetlačili Slavii výsledkem 3:2.

Když následně Letenští porazili i Bohemians, scházel jim k titulu již jen jediný bod. A ten získali hned následně po remíze 0:0 na půdě Slovácka. Prohra v posledním kole už na tom, že Priske a jeho tým zvedli nad hlavu blyštivou trofej, nic změnit nemohla…

(pk)

FOTO – slavia.cz a fortunaliga.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy