Hradecké »Votroky« převezme trenér Weber. Nahradí nemocného Koubka

Fotbalisty Hradce Králové povede do příští prvoligové sezony jako hlavní trenér Jozef Weber. Na lavičce nahradí Miroslava Koubka, který ze zdravotních důvodů chybí Východočechům ve zbytku aktuálního ročníku. »Votroci« o tom informovali na klubovém webu.

Dvaapadesátiletý Weber naposledy působil v Českých Budějovicích, kde ale vydržel jen 14 zápasů a v říjnu byl po čtyřech měsících odvolán. Hradec Králové pro něj bude v roli hlavního trenéra pátý prvoligový klub, v minulosti vedl ještě Bohemians 1905, Mladou Boleslav a dvakrát Karvinou. V nejvyšší soutěži odkoučoval 197 duelů.

»Chtěl jsem znovu zkušeného a pracovitého trenéra, který v tuto chvíli zapadne do našeho fungujícího soukolí, nebude dělat velké změny a naváže na práci, kterou tady odvedli předchozí dva trenéři. V klubu chceme i nadále držet stabilitu a pokračovat po cestě, po které jdeme,« uvedl sportovní ředitel královéhradeckého klubu Jiří Sabou.

O Koubkově konci klub informoval klub už před dvěma týdny, do konce sezony vede tým asistent Stanislav Hejkal. Jednasedmdesátiletý Koubek loni dovedl nováčka soutěže k překvapivému šestému místu a účasti v nadstavbové skupině o titul. Letos »Votroci« obsadili v základní části osmou příčku a hrají skupinu o umístění.

»Trenéru Koubkovi patří velký dík, za dva roky odvedl v Hradci skvělou práci. Za mne je to po odborné stránce jeden z nejlepších trenérů, jaké jsem kdy poznal,« ocenil Sabou. »Chci proto znovu trenéra, který bude chtít hrát náročný způsob hry, s organizací, nasazením a intenzitou. Tohle všechno v mých očích Jozef Weber splňuje,« doplnil sportovní ředitel klubu s tím, že stávající realizační tým bude pokračovat i pod vedením nového kouče.

Weber by tak měl být i u otevření nového stadionu v Hradci Králové, které je naplánováno na začátek příští sezony. Poslední dva ročníky hrál východočeský celek domácí zápasy v azylu v Mladé Boleslavi.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy