Hrozí Finsko a stěhování. Kouč Jalonen zatím čtvrtfinále neřeší

Porážkou se Švýcarskem ztratili čeští hokejisté na mistrovství světa naději na triumf v základní skupině B a ve čtvrtečním čtvrtfinále tak s největší pravděpodobnosti narazí na jednoho ze silného tria Spojené státy americké, Švédsko a domácí Finsko. Teoreticky se mezi ně ještě může vmísit Dánsko, ale muselo by porazit právě oba severské favority. Navíc se pro svěřence trenéra Kariho Jalonena zvýšila hrozba stěhování už na start play off do Tampere. A to i z případného druhého místa, pokud by třetí v »áčku« skončili Finové.

Jalonen se hrozbou cesty do Tampere hned po základní skupině nezaobírá. »Uvidíme po konci skupiny, jak to dopadne. Takže se tím teď nezabýváme,« řekl Jalonen novinářům. Jeho tým má ve svých rukách boj o druhé místo, které mu zaručí případná úterní výhra nad Kanadou. V případě prohry by ale klesl na 3. místo, a kdyby Lotyši překvapili navíc suverénní Švýcary, skončili by Češi dokonce až čtvrtí.

Jistota setrvání Finů pro čtvrtfinále v Tampere a Lotyšů v Rize právě rozhodne o složení i dějišti jednotlivých dvojic. »Už jsme včera dostali informace. Jestli budeme cestovat, víme kdy a jak. Kdy jede bus, jak letí letadlo. To víme. Ale musíme se nachystat nejdřív na Kanadu. Potom uvidíme, jaká je situace,« podotkl Jalonen.

Jeho tým sice nad Švýcary vedl, ale soupeř zápas otočil a rozhodl ve druhé třetině, kdy získal vedení 3:1. »Švýcarsko tady má skvělý tým. První a třetí třetinu jsme hráli dobře, ve druhé jsme byli trochu pod tlakem. Tohle si musíme trochu zanalyzovat a probrat to. Vzít si z toho poučení a nachystat se na Kanadu,« konstatoval Jalonen.

Před čtvrtfinále má jeho tým nejsilnější soky ve skupině. »Byl to dobrý zápas, ve velmi rychlém tempu. Rychlost, umění, souboje, důraz. Přesně takhle to bude vypadat v úterý, potom i v dalším zápase. Samozřejmě že když vyhrajete, dodá vám to sebevědomí. Když prohrajete, je to zase užitečná lekce,« uvedl Jalonen.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy