Jágr potvrdil, že je pořád tahákem. Pomohlo nám to, řekl Hořava

Hokejový útočník Jaromír Jágr opět potvrdil, že patří mezi divácké taháky extraligy. Na zápas Kladna v O2 areně proti Spartě přišlo 14 292 lidí, což je nejvyšší návštěva v sezoně. A atmosféru si po utkání pochvalovali zástupci obou týmů. O poznání spokojenější byli sparťané, neboť vyhráli 4:0.

»Atmosféra byla vynikající. S Kladnem je to ale pokaždé, říkal jsem to i minulý zápas,« řekl trenér Sparty Miloslav Hořava. »A jestli lidi přišli kvůli Jágrovi? Asi jo. Částečně je to kvůli němu. Hrozně nám to pomohlo,« podotkl jedenašedesátiletý kouč.

Podobně to viděl i obránce Martin Jandus. »Jestli přišli kvůli němu, to se musíte zeptat jich. Ale už v minulé sezoně se ukázalo, že to tak asi je. Jarda táhne. Je obdivuhodné, co v takovém věku předvádí. Klobouk dolů,« podotkl Jandus, jenž vstřelil jeden ze čtyř gólů Sparty. »Byl vidět a cítit. Ukázal, že to stále má v rukách. Před takovou návštěvou se hraje úplně jinak,« pochvaloval si pětadvacetiletý bek.

Kladnu ani podpora několika tisíc fanoušků Rytířů k úspěchu nepomohla a připsali si třetí nezdar za sebou. »Aréna je nádherná a je zážitek tu hrát. Ale výsledek je, že domů jedeme s nulou. To je nejdůležitější,« podotkl útočník Matěj Beran. »Na Spartu letos chodí dost lidí, ale Jarda samozřejmě fanoušky přiláká. Vidíte sami, co na ledě předvádí,« řekl.

Asistent trenéra Rytířů Pavel Skrbek prý počty diváků moc nesleduje, i on ale zaregistroval, že jich bylo tentokrát v hledišti více než 14 tisíc. »Což je pro hokej skvělé. Atmosféra byla skvělá. Možná je to poslední šance Jardu vidět, nevím, jak dlouho bude ještě hrát,« uvedl na dotaz, zda fanoušky přilákali i Jágr s Tomášem Plekancem.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy