Kapitán Pardubic Poulíček: Dosáhli jsme jen na dílčí cíl

Hokejisté Pardubic po včerejším utkání s Brnem převzali Pohár Jaroslava Pouzara pro vítěze základní části. Před vyprodanou halou sice prohráli třetí z posledních pěti zápasů, ale za celkově vydařenou dlouhodobou část soutěže si vysloužili cennou trofej. Pohár z rukou hokejové legendy Jaroslava Pouzara převzali zástupci vedení pardubického klubu, hráči Dynama se s trofejí pouze vyfotili.

»Bylo to naše kolektivní rozhodnutí. Dohodli jsme se v kabině, že pohár převezme naše vedení. My jsme se zúčastnili jen focení,« vysvětloval v rozhovoru s novináři kapitán Patrik Poulíček.

Útočník Dynama zároveň popsal, co vítězství v základní části pro tým znamená. »Pro nás je to cenné a jsme rádi, že jsme něco takového dokázali. Nicméně to není hlavní cíl sezony. Je to dílčí úspěch, který nás v konečném důsledku nemůže uspokojit. Tak jsme to pojali,« řekl Poulíček.

Duel s Brnem Dynamo ztratilo v poslední třetině, kdy nejprve během necelých dvou minut dvakrát inkasovalo. »Naší nedůsledností jsme soupeři pomohli ke gólům. Pak už je těžké se tlačit do bránícího týmu a otočit to v posledních minutách. To se vždy nepovede, my jsme to bohužel dnes nedokázali. Zápas jsme si prohráli sami, nezvládli jsme poslední třetinu,« popisoval Poulíček.

Jediný gól Dynama vstřelil Jan Mandát, který se v extralize trefil poprvé od svého lednového návratu. »Je to takové hořko-sladké s tou prohrou, ale šancí už tam bylo celkem dost, sám na sebe už jsem si dělal tlak,« uvedl Mandát.

A také on se ohlédl za duelem, který Pardubice ztratily. »Nedokázali jsme se v pásmu udržet na puku jako v předchozích zápasech. Připadalo mi, že tam bylo hodně přerušení, nebyli jsme v tempu. Chtěli jsme potom zkrátit střídání. Každopádně na jeden gól se doma vyhrává těžko,« připustil Mandát.

Pardubičtí doma prohráli podruhé za sebou, do konce základní části ještě odehrají tři zápasy. »Může tam být nějaké uspokojení, ale to si nemůžeme dovolit a musíme odehrát každý zápas na sto procent. Máme před sebou ještě tři zápasy. To se musí odmakat a v uvozovkách neurazit to štěstí,« zdůraznil Poulíček.

Zopakoval, že klíčová část sezony teprve přijde. »To, že máme 107 bodů, nám žádnou celkovou výhru nepřinese. Možná je dobře, že zdvižený prst přišel teď, abychom si uvědomili naše chyby a změnili to,« přemítal kapitán Východočechů.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy