Klímové řídili výhru Hradce. Výhru jsme potřebovali, řekl Kevin

Dvojčata Klímova versus Sparta 3:2. I tak by se dal popsat zápas 12. extraligového kola, ve kterém vítězství Východočechů řídili synové bývalého dlouholetého hráče NHL Petra Klímy. V první třetině zářil Kevin, rozdílový gól v závěru obstaral Kelly. Oba bratři přitom až dosud v probíhající sezoně marně hledali střeleckou mušku, byť u Kellyho to z velké části ovlivnil i zdravotní výpadek. Nyní se oba poprvé trefili – a Mountfield uspěl.

»Určitě nás to těší, ale hlavní jsou ty tři body. Byl to pro nás důležitý zápas. Doma moc nevyhráváme, tak jsme výhru potřebovali,« kvitoval Kevin Klíma.

Zejména jeho zásluhou vedli Královéhradečtí po první třetině 2:0. Útočníka s číslem 34 byl plný stadion, ukazoval se téměř v každém střídání. »Prostě jsem vlezl na led a puk ke mně šel. Cítil jsem se dobře, měl jsem sebevědomí na puku a dařilo se mi,« popsal strhující úvod, v němž připravil gól Aleši Jerglovi a potom skóroval sám. Ve vlastním oslabení.

Než se soupeř vzpamatoval, mohlo být téměř rozhodnuto. »Na Spartu jsme tlačili, první třetina byla asi nejlepší domácí v sezoně. Bohužel jsme nedali víc gólů,« litoval Klíma. »Potom jsme naopak hráli s moc velkým respektem a nechodili po nich tak jako na začátku. Začali nás tlačit a my jsme se bránili. Ale myslím, že jsme to ubránili dobře,« pochvaloval si.

Sparta vyrovnala zásluhou gólů Michala Řepíka a Miroslava Formana. Jenže pak Jakub Kovář neviděl na střelu Kellyho Klímy a Mountfield přece jen slavil. »Věděli jsme, že pořád musíme hrát náš hokej, ale hlavně nepanikařit s kotoučem. Chceme mít pořád hráče před bránou, aby gólman neviděl, a dávat tam puky,« popsal Kevin Klíma rozhodující moment.

Východočeští fanoušci momentálně velebí i výkony Henriho Kiviaha. Finský brankář se týden od týdne zlepšuje, poslední dvě vítězství nad tabulkově výše postavenými týmy šla z velké části na jeho vrub. »V Boleslavi vychytal nulu a fakt čapal výborně. I proti Spartě nás podržel,« chválil Klíma.

Navzdory velké marodce tak Hradec napravil bezbrankovou porážku s Olomoucí a na čelo extraligy ztrácí už jen pět bodů. Navíc s utkáním k dobru. »Víme, že musíme držet pospolu a hrát jako tým, když nás v kabině není tolik,« uvedl Klíma, který už se teď – stejně jako spoluhráči – těší na páteční východočeské derby.

Mountfield do něj půjde v roli vyzyvatele favorizovaných domácích Pardubic, které těsně vedou tabulku před Vítkovicemi. »Víme, že mají silný tým. Moc ale nekoukáme na soupeře, víc se díváme na sebe. Víme, jak umíme hrát. A nevadí nám, že máme hodně hráčů na marodce,« uzavřel Kevin Klíma.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy