Kometa slaví postup do čtvrtfinále, Plzeň vrátila sérii do Liberce

AKTUALIZOVÁNO

Hokejisté brněnské Komety si dnešní čtvrtý duel předkola play off v Mladé Boleslavi nekomplikovali a po jasné výhře 5:1 a celkově ovládnuté sérii v poměru 3:1 si zajistili postup do čtvrtfinále. Až prodloužení rozhodlo duel v Plzni. Domácí vyhráli 2:1 brankou Jakuba Poura v čase 70:45, když šťastný střelec neskutečně přesnou střelou vymetl pavučinu v brance libereckého gólmana Kváči. Série se tak rozhodne až v posledním pátém duelu pod Ještědem – nyní je stav nerozhodný 2:2.

»Ten gól stavím vysoko. Je to jeden z nejcennějších,« řekl Pour. »Vůbec jsme si nepřipouštěli, že by přišel konec sezony. V Liberci se popereme o postup,« prohlásil odhodlaně plzeňský rek. »Rozhodne pátý zápas. Nebude to jednoduché, ale porveme se o každý metr ledu. Asi to bude divočina,« konstatoval liberecký kormidelník Patrik Augusta.

Brňané mohli slavit postup paradoxně na ledě soupeře, na němž nevyhráli od roku 2017. Od října tohoto roku mají za sebou šňůru dvanácti zápasů, v nichž odešli poražení. Jejich pravděpodobným soupeřem budou ve čtvrtfinále Vítkovice, pokud by v úterý Tygři neuspěli v rozhodujícím duelu s Indiány, pak – a to by byl velký hit – pražská Sparta. »Z Boleslavi jsme po čtyřech porážkách měli velký repsekt, proto jsme rádi, že jsme postoupili. Moc si toho ceníme,« řekl trenér Komety Patrik Martinec, který přišel do moravské metropole teprve v průběhu sezony, paradoxně po odvolání ze Sparty…

To v Karlových Varech se hrál teprve třetí duel série a domácí ho nezvládli, ač po dvou třetinách vedli 2:0. Nakonec slaví druhou výhru ve vzájemných duelech v prodloužení Olomouc a teď ji čekají dva zápasy doma (v případě úterní výhry jen jeden). »Jsme rádi, že jsme vyhráli, přitom nám to dnes dlouho nešlo. Přesvědčili jsme se ale, že nemáme nic vzdávat a že ani výsledek 0:2 nic neznamená,« řekl olomoucký hrdina Jakub Orsava, který dal vítězný gól v čase 63:14 a navíc si v duelu připsal i kanadský bod za asistenci.

* * *

Předkolo play off hokejové extraligy

4. zápasy:

BK Mladá Boleslav – HC Kometa Brno 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 52. Lintuniemi (Pláněk, J. Stránský) – 2. Strömberg (Kundrátek, Holík), 8. Holík (Horký, J. Ondráček), 31. Flek (K. Pospíšil, Kučeřík), 40. J. Ondráček (Zaťovič, Vincour), 50. Ďaloga. Rozhodčí: Šír, Sýkora – J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 6:4, navíc Štich (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3835. Konečný stav série: 1:3.

HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Mertl (Zámorský), 71. Pour (Baránek, Holešinský) – 31. Flynn (Balinskis). Rozhodčí: Úlehla, Stano (SR) – Gerát, Rampír. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 4879. Stav série: 2:2.

3. zápas:

HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 2:3 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Koffer (Kohout), 25. Jiskra – 46. J. Káňa (P. Musil, Orsava), 46. Dujsík (Bambula, Kusko), 64. Orsava (Ondrušek, Švrček). Rozhodčí: Jaroš, Šindel – Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4329. Stav série: 1:2.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy