Komise rozhodčích: Sparta neměla kopat na Slovácku penaltu

Fotbalisté Sparty neměli v sobotním utkání 28. kola první ligy na Slovácku kopat penaltu po souboji domácího Vlasije Sinjavského s Lukášem Haraslínem. V nedělním duelu Plzně se Zlínem měl asistent sudího signalizovat ofsajd Matěje Vydry, hra však pokračovala a domácí dali po následné standardní situaci úvodní gól zápasu. V komuniké o tom informovala komise rozhodčích. Ve zbylých utkáních víkendového kola sudí nechybovali.

Rozhodčí Ondřej Berka odpískal pokutový kop pro Spartu v 71. minutě poté, co Sinjavskij údajně fauloval Haraslína. »Nejednalo se o přestupek,« uvedl předseda komise rozhodčích Radek Příhoda. Pražané z penalty zásluhou kapitána Ladislava Krejčího mladšího srovnali na konečných 1:1.

V duelu Plzně se Zlínem po čtvrt hodině hry správně intervenoval videorozhodčí, který kvůli ofsajdu odvolal branku domácího stopera Václava Jemelky. Vedoucímu gól Západočechů v podání Lukáše Hejdy však předcházela akce, v níž se Vydra ocitl v ofsajdu, který ale asistent rozhodčího neodmával. Hra pokračovala a Plzeň vybojovala nepřímý kop, z něhož Hejda otevřel skóre. Videorozhodčí ale podle Příhody nezasáhl, jelikož gólu »nebylo dosaženo v rámci jedné útočné akce«. Obhájci titulu zvítězili 4:0.

Správně rozhodčí neuznali druhou branku Mladé Boleslavi v duelu s Ostravou. V nastavení úvodního dějství skóroval hlavou Milan Škoda, sudí Tomáš Klíma ale po poradě u videa jeho zásah odvolal kvůli ofsajdu. Středočeši i tak zvítězili 1:0.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy