Kouč Slavie Trpišovský: Body se sečtou až na konci, vyhrávat musíte pořád

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský byl před týdnem po prohraném duelu v Českých Budějovicích rozmrzelý, nyní po šlágru s Plzní (2:1) chválil své fotbalové svěřence. Viktoria přijela do Edenu s defenzivní taktikou a ve druhé půli si s ní dokázali domácí dominantním výkonem poradit. V čele prvoligové tabulky mají po 23. kole dvoubodový náskok před konkureční Spartou.

»Body se sečtou až na konci. Ty, které získáte, mají vždy stejnou hodnotu, stejně vám chybí vždy i ty ztracené. U zápasu s přímým konkurentem je to důležitější v tom, že když vyhrajete, nějaké body mu vezmete. Ve hře o titul ale musíte získávat body v každém zápase,« uvedl pro klubový web Trpišovský.

Jinak byl ale nebývale spokojen poté, co mužstvo šlo do kabin za nepříznivého stavu 0:1, nakonec však bere tři body. »Vyhráli jsme zaslouženě. Tým askvěle fungoval, tlak stupňoval, ve druhém poločase jsme výkonem chvílemi i koncertovali, hráli jsme velice dobře. Zaslouženě jsme vyhráli s těžkým soupeřem, proti kterému se zápasy strašně těžko otáčí. My to dokázali, měli jsme i spoustu dalších šancí, chci pochválit všechny hráče, celý týden jsme se na to připravovali a zvládli to i přes ten těžký začátek,« řekl trenér Slavie.

Proti Plzni vsadil na zkušené fotbalisty a vyplatilo se mu to. »Někteří méně zkušení kluci mohou třeba vypadat skvěle na tréninku, když ale pak zápas nezačne úplně dobře z naší strany, tak nemají zkušenost s tím, jak to zlomit. V Budějovicích bylo v základu pět hráčů pod 22 let, což může hrát svojí roli. Je to jeden z důležitých aspektů, je pak vidět, že tihle kluci potřebují pomoc hráčů okolo nich. Každý zápas v české lize je těžký, potvrdí to každý hráč i trenér, nikdy nevíte, jak to dopadne. Hlavně zápasy těch top týmů, tam je každý těžký. Někdy nám lépe jdou otevřené zápasy nahoru dolů, je to o trpělivosti a zkušenosti, na to chceme sázet. V krizových momentech pak do toho dáváme hráče, kteří už si třeba zažili, jak se na takový zápas připravit,« uvedl Trpišovský.

Jeho protějšek Michal Bílek již tolik spokojený nebyl. »Pravda je, že první poločas vyšel dle našeho záměru. Podařilo se nám vstřelit branku do ničeho jsme soupeře nepustili, takový byl plán pro první poločas. Věděli jsme, že Slavia vystupňuje tempo, a že to pro nás bude složité. Branka ze standardky je nepříjemná a mrzí nás to. Slavia po ní ještě víc ožila, měla tlak, my jsme nepodrželi balon jak jsme chtěli a nakonec přišla druhá branka,« uvedl pro klubový web Bílek.

»Myslím, že zápas jsme začali, jak jsme chtěli. Slavii jsme do ničeho nepustili, dali jsme branku, což nám pomohlo. Ve druhém poločase jsme dostali brzy gól, poté ten tlak Slavie byl enormní a bohužel jsme to nevydrželi a Slavia vyhrála,« připojil navrátilec do sestavy Lukáš Kalvach.

Jejním z nejlepších hráčů na hřišti byl neúnavný Petr Ševčík. »Je mi skvěle, šlo vidět, že celý tým maká na sto procent. I když jsme prohrávali, pořád jsme věřili a drželi se na míči. Mám z toho velmi dobrý pocit, protože se ukázala síla našeho mužstva,« uvedl slávistický záložník. Pochválil přínos Ondřeje Lingra, který rozhodl zápas vítěznou brankou coby střídající hráč. »Je to takový náš čertík, který dokáže hru velmi oživit. Vždy mu věříme, že tu branku dá,« pochválil Ševčík kolegu, který si dal nejlepší dárek v jubilejním 150. ligovém startu. »Nevím, čím to je. Osobně se na tyhle zápasy asi více motivuju, jsou to zápasy pro mě. Jsem rád, že jsem to mohl zase rozhodnout,« řekl Lingr, podle něhož okázal tým »pravou tvář Slavie«.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy