Krejčí mluvil o srdcové záležitosti, góly do sítě mateřského klubu neslavil

Sparťanský fotbalista Ladislav Krejčí mladší označil zápas 11. kola první ligy v Brně za srdcovou záležitost. Třiadvacetiletý kapitán Pražanů nastoupil proti klubu, který ho vychoval, a z respektu neslavil ani jeden ze dvou gólů, jimiž pomohl hostům k vysoké výhře 4:0. Reprezentační defenzivní univerzál byl ale rád, že se hned ve druhém utkání po návratu po zranění střelecky prosadil.

»Hodně speciální zápas pro mě. Moc jsem se na něj těšil a připravoval se na něj celý týden. Já to tady miluju, jak město, tak klub. Tenhle zápas je pro mě srdcová záležitost. Před zápasem tam bylo takové přemýšlení, že jsem doma, spíš jsem to bral do pozitivna. Že bych hrál nějak míň nebo tak, to určitě ne,« řekl Krejčí.

Ve 33. minutě otevřel skóre z penalty a v 82. minutě přidal třetí gól Pražanů. Další dvě branky dal útočník Jan Kuchta. »Na penaltu je nás napsaných víc, já jsem jeden z prvních. Jsem rád, že jsem to proměnil. Před penaltou jsme debatovali, trochu jsme chtěli, aby Kuchtič pokračoval v gólové sérii. Ale dokázal to i bez penalt. Takže jeho problém, mohl mít hattrick,« uvedl s úsměvem Krejčí.

Po gólu se gestem omlouval brněnským fanouškům. »Něco jsem tady zažil, nebylo to málo. Vychovali mě tady, takže po gólech je samozřejmé neslavit. Byla ve mně radost z gólu, zároveň jsem ale chtěl emoce držet, abych někoho nenaštval,« poznamenal Krejčí, který ze Zbrojovky zamířil na Letnou v létě 2019.

Pochvaloval si, že hned ve druhém utkání po delším zranění, kvůli němuž přišel o úvod sezony, skóroval. Příliš neřešil, že to bylo zrovna proti Zbrojovce. »Můj cíl je vyhrát každý zápas, dělám pro to vždy maximum. Že mi to vyšlo i takhle gólově, je pro mě jedině dobře. Po té dlouhé době, kdy jsem byl mimo, jsem chtěl navázat co nejrychleji. Dopadlo to s Brnem… Na každý zápas chci být kat,« poznamenal Krejčí.

Jeho tým po sérii pěti ligových remíz podruhé za sebou zvítězil. »Byla nějaká šňůra nepovedených výsledků. Jsem rád, že teď máme dvě výhry po sobě. Pro mě je ale nejdůležitější, abychom v každém zápase hráli to, co chceme, co trénujeme. Aby každý plnil, co má,« uvedl Krejčí.

Připustil, že po zranění ještě není v ideální kondici. »Určitě se výborně ještě necítím. Cítím se hrozně, hlavně na koncích zápasů. Tady byl těžký terén. Svaly ještě nepracují tak, jak bych chtěl. Musím to hrát ještě trochu jinak, než bych chtěl. Doufám, že se to každým dnem a každým tréninkem bude posouvat,« dodal Krejčí.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy