Krejčíková bude obhajovat na Spartě, v hlavní soutěži je dalších šest Češek i olympijská vítězka Bencicová

Hlavními hvězdami Livesport Prague Open 2022 budou někdejší turnajové vítězky z let 2018 a 2021 a grandslamové šampionky Petra Kvitová s Barborou Krejčíkovou. Třináctý ročník tradiční akce se na betonových kurtech TK Sparta Praha uskuteční od 25. do 31. července. Jeho součástí bude i oficiální rozlučka bývalé světové trojky ve čtyřhře Andrey Sestini Hlaváčkové. Ve startovním poli nebude chybět ani zlatá olympijská medailistka Švýcarka Belinda Bencicová či vítězka dvou červnových turnajů WTA Brazilka Haddadová Maiaová.

Loňská vítězka Krejčíková bude nasazenou jedničkou. Tuto sezonu jí pokazil poraněný loket a také covid. Při obhajobě obou titulů na grandslamu v Paříži vypadla v singlu v prvním kole a debla musela vzdát kvůli pozitivnímu testu na koronavirus. Začátek Wimbledonu jí v úterý vyšel.

Nasazenou dvojkou na pražské Spartě bude Bencicová, trojku má vítězka turnaje z roku 2018 Kvitová. Pořadatelé dnes potvrdili účast i Terezy Martincové, Marie Bouzkové a Karolíny Muchové. Na divokou kartu si hlavní soutěž zahrají další dvě Češky.

»Jak jsme slíbili po jejím návratu z Paříže, divokou kartu organizátorů dostane vítězka juniorky Roland Garros a členka našeho klubu Lucie Havlíčková. Věřím, že na domácích kurtech naváže na svou úspěšnou premiéru na turnaji WTA před dvěma roky,« uvedl v tiskové zprávě ředitel turnaje Miroslav Malý. Druhá divoká karta vzešla z rukou Českého tenisového svazu, partnera turnaje. »Dlouhodobá strategie svazu je podporovat české tenisty, ať je to organizace domácích turnajů či zajištění možnosti startovat na nich a sbírat zkušenosti. Proto získá divokou kartu také loňská vítězka juniorky Roland Garros, letos již účastnice hlavní soutěže, Linda Nosková,« prozradil prezident ČTS Ivo Kaderka.

»Těší nás účast řady skvělých českých hráček, jejichž zápasy jsou tradičně nejnavštěvovanější domácími diváky. Proto se po dvou covidových ročnících těšíme na plné tribuny, již nyní je více než 30 procent vstupenek z dvoutisícové kapacity hlavního kurtu vyprodáno,«. doplnil Malý

Derniéra H+H

FOTO – Facebook

Turnaj bude zároveň rozloučením s kariérou pro dvojnásobnou grandslamovou vítězku ve čtyřhře Andreu Sestini Hlaváčkovou. Již dříve avizovala, že nastoupí v páru s Lucií Hradeckou. »Nevím, jak dlouho s Luckou vydržíme v soutěži, trénuji pilně, ale jsem ráda, že organizátoři připravili nasazení našeho prvního zápasu na úvod turnaje na centrální dvorec. Oficiální loučení pak bude bez ohledu na naše výsledky v sobotu odpoledne po semifinálových zápasech na centru,« uvedla bývalá světová trojka. Zápas se s ohledem na los a program turnaje uskuteční v pondělí, úterý, či středu.

Od roku 2015 měl turnaj čtyři domácí šampionky: před Krejčíkovou jako první uspěla v roce 2015 Karolína Plíšková, o rok později Lucie Šafářová a v roce 2018 Kvitová. Do roku 2019 se hrálo na antuce.

Seznam přihlášených hráček k 29. červnu:

BARBORA KREJČÍKOVÁ (14.)

Belinda Bencicová (SUI, 16.)

PETRA KVITOVÁ (26.)

Beatriz Haddadová Maiaová (BRA, 28.)

Jekatěrina Alexandrovová (30.)

Elise Mertensová (BEL, 31.)

Sorana Cirsteaová (ROU, 32.)

Alizé Cornetová (FRA, 37.)

Alison Van Uytvancková (BEL, 46.)

TEREZA MARTINCOVÁ (61.)

Magda Linetteová (POL, 65.)

MARIE BOUZKOVÁ (66.)

Sin-jü Wang (CHN, 71.)

Lucia Bronzettiová (ITA, 73.)

KAROLÍNA MUCHOVÁ (81.)

Donna Vekičová (CRO, 82.)

Océane Dodinová (FRA, 85.)

Anastasia Potapovová (87.)

Harriet Dartová (GBR, 94.)

Rebecca Petersonová (SWE, 96.)

Lin Ču (CHN, 99.)

(zmk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy