Kuchta si rýpl do Slavie. »Čas ukázal, kdo udělal chybu,« řekl

Jan Kuchta si v rozhovoru pro O2 TV Sport po utkání na Slovácku (0:0), po němž má Sparta jistotu fotbalového titulu, rýpl do Slavie, v níž před svým odchodem do Ruska působil a s níž rovněž získal titul.

O loňské zimní pauze, tedy ještě před válečným konfliktem Ruska s Ukrajinou, odešel Kuchta coby útočná jednička Slavie, do Lokomotivu Moskva. Tehdy byli červenobílí v lize první. Jaro však prohospodařili a nechali se přeskočit Viktorií Plzeň. Možná chyběly i Kuchtovy góly. Vždyť rok předtím, kdy Slavia slavila titul i pohárové vítězství, její elitní forvard bral i korunu pro krále střelců.

Když se odchovanec pardubického fotbalu loni po pouhém půl roce vracel z Ruska, logicky dostal laso ze Slavie. Údajně však nepřišel na smluvenou schůzku a překvapivě zamířil hostovat do Sparty, jejíž mládežnickou líhní kdysi prošel.

Bylo logické, že v Edenu zuřili. Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík na předsezonní tiskové konferenci na otázku ohledně Kuchtova angažmá u rivala odpověděl poměrně jízlivě: »Kdo je Jan Kuchta? Nebudu hovořit o lidech bez vychování.« A kouč Jindřich Trpišovský, který Kuchtu vedl nejen ve Slavii, ale předtím i v Liberci, dodal: »Čas ukáže, kdo udělal správné rozhodnutí.«

A právě na tuto narážku Kuchta v televizním rozhovoru reagoval. »Mám rezolutní odpověď teď, jenom nevím, jestli ji mám říkat v přímém přenose, nebo spíš s odstupem času, nebo vůbec. Je vidět, že čas ukázal, kdo udělal chybu. Protože jsme šampioni!« křičel Kuchta a dodal, že je moc rád, že je ve Spartě.

Kuchta se stal ve Spartě nepostradatelným. Zatím vstřelil 14 branek a například v minulém kole proti Bohemians zařídil dost možná klíčové vítězství v momentě, kdy Letenští prohrávali 0:1 a trápili se. On vybojoval penaltu a v 85. minutě dal i vítěznou branku.

Zároveň však dostal čtvrtou žlutou kartu a duel v Uherském Hradišti sledoval jen z tribuny. To ostatně zná z počátku soutěže, kdy se hned v prvním kole nechal v duelu s Libercem vyloučit a za šlápnutí na brankáře Slovanu vyfasoval pětizápasovou stopku. Dlouho se na podzim trápil i gólově, ale kouč Brian Priske ho podržel. A kanonýr mu to začal splácet nejen brankami a asistencemi, ale i prací pro mužstvo, kdy neváhá v poslední minutě z posledních sil udělat sprint přes celé hřiště, aby vypomohl obraně.

Jen Slavii letos gól nevsítil. Mrzet jej to však nemusí. Právě po výhře 3:2 nad červenobílými ve druhém kole nadstavby oznámil šéf klubu Tomáš Rosický před slavící kabinou, že Kuchta do Sparty přestupuje. Obhájcem titulu bude už jako kmenový hráč Letenských…

(koz)

FOTO – sparta.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy