Lehečka zahájí baráž Davis Cupu v Izraeli proti trojce Cukiermanovi

Jiří Lehečka zahájí v pátek daviscupovou baráž českých tenistů v Izraeli proti trojce domácího týmu Danielu Cukiermanovi. Česká jednička půjde na tvrdém povrchu v Tel Avivu do akce od 13.00 SELČ. Ve druhé dvouhře vyzve Tomáš Macháč izraelskou dvojku Edana Lešema. Izraelci se minimálně první den musí obejít bez jedničky Jišaje Oliela, který není s největší pravděpodobností zdravotně v pořádku.

Na sobotní čtyřhru jsou zatím nahlášení Zdeněk Kolář s Daliborem Svrčinou. Ve dvouhrách by měli program uzavřít Lehečka proti Lešemovi a Macháč proti Cukiermanovi.

»Složení dvouher pro první den jsem měl dopředu v hlavě. Kluci jsou zkušenější než Zdeněk Kolář nebo Dalibor Svrčina. U Izraele mě překvapilo nenasazení Oliela. Musíme se připravit na jejich trojku, protože ho neznáme. Je potřeba se podívat na to, jak hraje a jak se prezentuje,« řekl kapitán Jaroslav Navrátil po losu ve videorozhovoru s novináři.

Dvacetiletý Lehečka, kterému patří v žebříčku ATP 63. místo, bude v duelu proti o sedm let staršímu Cukiermanovi favoritem. Rodákovi z Tel Avivu patří 450. místo na světě.

»Na začátek Davis Cupu se už těším. Hlavní je pro mě se teď připravit na soupeře, kterého moc neznám. Odpoledne strávím přípravou na zítřejší zápas a dáme s týmem dohromady strategii, aby to vyšlo,« uvedl Lehečka.

Po něm půjde nastoupí o rok starší Machač. Semifinalista nedávného challengeru ve francouzském Cassis vyzve 444. hráče světa Lešema. »Moc ho neznám, ale věřím, že když budeme hrát s Jirkou svou hru a makat každý míč, mělo by to stačit. Přistoupíme k tomu zodpovědně a budeme bojovat,« podotkl Macháč.

Dvaadvacetiletý Oliel, kterému patří v žebříčku ATP 379. místo, vynechal podle Navrátila poslední týmové tréninky. »Určitě trénoval první den, druhý den dopoledne a pak už ne. Vše naznačuje tomu, že má nějaký problém. Nenasadili ho sice v pátečním utkání, ale mohou ho nasadit na sobotní dvouhru nebo čtyřhru. Nemají co ztratit. Hrají doma, favorité nejsou a mohou hrát uvolněně,« řekl Navrátil.

Naposledy před čtyřmi lety

Češi se naposledy s Izraelem utkali před čtyřmi lety ve 2. kole evropsko-africké zóny Davisova poháru o postup do baráže. Tehdy v Ostravě zvítězili 3:1 na zápasy. Nyní se pokusí uspět na půdě soupeře.

»V posledních dnech jsme trénovali údery a včera odpoledne si kluci dali mezi sebou sety. Všichni jsou v pořádku, což je nejdůležitější. Uvidíme, jak bude vypadat výsledek po prvním dni. Pak se teprve dostaneme ke čtyřhře. Byl bych rád, kdybychom vedli po prvním dni 2:0,« uvedl Navrátil.

Všechny zápasy se hrají na dva vítězné sety. Vítěz postoupí do kvalifikace o finálový turnaj Davis Cupu v příštím roce. Poraženého čeká pád do nižšího patra soutěže.

(pk, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy