Liberec rozstřílel v dohrávce Sigmu. Van Buren slaví hattrick!

AKTUALIZOVÁNO

Fotbalisté Liberce v dohrávce osmifinále domácího poháru MOL Cupu porazili Olomouc hladce 4:1 a stali se předposledním čtvrtfinalistou. Hattrickem se blýskl nejlepší střelec Slovanu v podzimní části ligové sezony nizozemský útočník Mick van Buren.

»Jsem rád, že jsme dali branky, podzim ukončili vítězně a že i v poháru máme pořád šanci. Do 30. minuty jsme byli jednoznačně lepší a dali dvě hezké branky. Pak se Olomouc vrátila gólem do zápasu. Rozhodujícím momentem byla penalta, po které jsme odskočili na 3:1,« řekl na tiskové konferenci trenér Slovanu Luboš Kozel.

Po dvou letech…

Oba týmy se potkaly v poháru po dvou letech, předloni v semifinále zvítězil Liberec v Olomouci 2:1. Souboj devátého týmu ligové tabulky po podzimní části se čtvrtým nabídl až nečekaně ofenzivní hru, pět branek padlo ve vzájemném duelu poprvé od března 2012.

Hanáci v lize s Olomoucí čtyřikrát za sebou neprohráli, ale tentokrát měl od úvodu navrch soupeř. K vedení částečně pomohl Slovanu gólman Trefil, který v 11. minutě propustil nepříliš umístěnou střelu do středu branky pod břevno od Višinského.

Hned za dvě minuty navíc Severočeši zvýšili, poté co kombinaci zblízka zakončil Van Buren. Olomoučtí přidali a ve 38. minutě snížili. Po centru od Navrátila se prosadil hlavou k tyči nabíhající stoper Beneš.

Po změně stran už ale znovu kralovali domácí. V 63. minutě rozhodčí Nehasil k velké nevoli Hanáků nařídil po pádu Červa ve vápně penaltu pro Slovan a Van Buren nezaváhal. Za dalších pět minut třicetiletý Nizozemec v úniku jemně dloubl míč přes Trefila a navázal na srpnový hattrick z ligové soutěže, v níž má po podzimu na kontě devět gólů.

»Asi můj nejlepší půlrok v životě, teď mám asi nejlepší formu v kariéře. Sedí mi, že hraju na pozici v útoku. Když dáte tři čtyři góly, pak to jede,« uvedl Van Buren. »Jak to oslavím? Máme společnou večeři, tak si dám pár piv. Teda spíš hodně vody,« vtipkoval Van Buren, který předpokládá, že i na jaře zůstane ve Slovanu na hostování ze Slavie.

»Nevydařil se nám vstup do zápasu, 25 minut jsme byli horším týmem. Musíme si přes zimu rozebrat, proč to tak je, protože se nám to nestalo ve venkovních zápasech poprvé. Pak jsme se vrátili do zápasu brankou a myslím, že až do penalty to bylo otevřené. Penalta a povedený brejk pak zápas rozhodly,« uvedl asistent olomouckého trenéra Jiří Saňák.

Termín odloženého duelu není znám

Už v minulém týdnu si postup do jarního čtvrtfinále zajistili obhájci trofeje ze Slovácka, finalista z předchozí sezony Sparta, Slavia a další pražský tým Bohemians 1905, Brno a druholigový Vyškov. Zápas mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové byl kvůli sněžení odložen a odehraje se až v novém roce. Přesný termín dosud nebyl určen.

MOL Cup netradičně uzavřel podzim na domácí scéně. Ligová soutěž před zimní pauzou skončila už v polovině listopadu kvůli mistrovství světa v Kataru, kam česká reprezentace nepostoupila.

Slovan Liberec – Sigma Olomouc 4:1 (2:1)

Branky: 13., 63. z pen. a 68. Van Buren, 11. Višinský – 38. Beneš. Rozhodčí: Nehasil – Slavíček, Ratajová.

Liberec: Stejskal – Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý – Mikula (69. Prebsl), Valenta, Červ, Preisler (69. Fukala) – Višinský (85. Purzitidis) – Mészáros (80. Frýdek), Van Buren (85. Rondič). Trenér: Kozel.

Olomouc: Trefil – Vraštil (74. Poulolo), Pokorný (46. Šíp), Beneš – Breite – Zifčák, Spáčil (26. Matoušek), Navrátil, Zmrzlý – Chytil, Růsek (74. Hadaš). Trenér: Jílek.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy