Litvínov znovu prohrál a fanoušci protestovali, první je Olomouc

AKTUALIZOVÁNO

Hokejisté Litvínova prohráli v 10. kole extraligy s Mladou Boleslaví 3:4, připsali si třetí nezdar v řadě a jsou i nadále poslední. Středočeši si vypracovali rozhodující čtyřbrankový náskok již v první třetině, Verva ale dokázala zápas zdramatizovat. Třemi asistencemi v utkání se blýskl útočník Mladé Boleslavi Pavel Kousal.

»Problémem byla naše nedisciplinovanost, která rozhodla celé utkání. I přes to, že soupeř naše vyloučení trestal, tak jsme jeli v první třetině dvakrát sami na bránu a nedali jsme gól. Od druhé třetiny jsme začali hrát, drželi jsme se na puku, vytvořili si šance, ale dali jsme jen jeden gól. Kdybychom využili naše šance, tak jsme i přes špatný průběh zápasu mohli získat nějaké body. Nechápu, že pořád děláme zbytečné fauly v útočném pásmu. Stojí nás to pak zápasy,« řekl kouč Litvínova Vladimír Růžička.

Dvouminutové ticho

Utkání začalo tichým dvouminutovým protestem litvínovských fanoušků, kteří nejsou spokojeni s výkony hráčů v posledních zápasech. 

První třetina nabídla řadu šancí na obou stranách, ale přesnou mušku měli pouze Boleslavští. Ve 4. minutě utkání pohotovou střelou překonal poprvé Godlu útočník Kantner. O čtyři minuty později bylo s Vervou ještě hůře, když Boleslav využila přesilovku dorážkou Najmana.

Těsně po polovině první části Litvínov prohrával už o tři branky. V přesilové hře pět na tři Aberg trefil Šaldovy brusle a puk doputoval až za Godlova záda. Chemici si sice dokázali vypracovat několik slibných šancí, ale chyby trestala pouze Boleslav. Třetí využitá přesilová hra po přesné střele Jana Stránského znamenala čtyřgólové vedení hostů.

Od druhé třetiny nahradil Godlu v brankovišti domácích Tomek, nová posila z Brna. Nováček v litvínovské brance se při svém debutu ve žlutočerném dresu příliš nezapotil. Hrálo se především před hostující brankou, ale Boleslav si hlídala svůj náskok.

Obrovskou šanci měli Litvínovští v polovině zápasu, ale ani po chybě Novotného nedokázali svěřenci Vladimíra Růžičky vstřelil první branku v utkání. O dvě minuty později už mohl Litvínov slavit, přesnou střelou se Hlava trefil do horní části Novotného branky.

Deset minut před koncem základní hrací doby vykřesal naději Litvínova Zdráhal, který z pravého kruhu prostřelil Novotného. Bruslaře v závěru ještě čekalo drama. Verva snížila na rozdíl jediné branky, když Šimon Stránský poslal puk pohotově za záda Novotného. Mladá Boleslav ale v závěru přežila nápor Litvínova při hře bez brankáře a bodově dotáhla vedoucí Olomouc.

Hanáci vyhráli na ledě Hradce Králové 3:0 a po více než dvou letech tak dokázali Východočechy porazil. Na ukončení série osmi porážek se 41 úspěšnými zákroky a čistým kontem podílel brankář Jan Lukáš. Hanáci se po výhře dostali do čela soutěže, hned čtyři týmy mají ale shodně 19 bodů.

Při rozsáhlé marodce povolali hradečtí trenéři z partnerského prvoligového Kolína i veterána Petra Koukala. »Podali jsme výborný výkon. Do zápasu jsme dobře vstoupili, Hradec jsme do ničeho nepouštěli a byli dobří na puku. Ve druhé třetině nás Hradec chvilkami zatlačil, ale překonali jsme to. Závěr jsme si trochu zkomplikovali vyloučeními, ale ani po nich jsme neinkasovali, což byl základ úspěchu. Bojovností a obětavostí jsme si výhru zasloužili,« uvedl olomoucký kouč Jan Tomajko.

Třinec se dostává do formy

Hokejisté Třince zdolali Plzeň 3:2 a v posledních pěti zápasech získali 13 z 15 možných bodů. Obhájce titulu prohrával od sedmé minuty gólem Vojtěcha Budíka, ale ještě v úvodní třetině vyrovnal Daniel Voženílek. Oceláři odskočili v prostřední části v přesilových hrách trefami Tomáše Marcinka a Andreje Nestrašila. Hosté už jen zápas v 55. minutě zdramatizovali, v početní převaze pět na tři se trefil Aleksi Oskari Rekonen.

»Hrál se vyrovnaný zápas, Plzeň byla těžkým soupeřem. Její hráči dobře bruslili, byli odolní v osobních soubojích. Nám vyšla prostřední třetina, kdy jsme šli do dvoubrankového trháku (3:1). Nicméně nás oslabilo (čtyřminutové) vyloučení v závěru druhé třetiny. Ve třetí části Plzeň trošku roztočila motory a my jsme lehce přestali hrát, jako bychom se něčeho báli. Ale jsme rádi, že jsme uspěli a máme tři body, to je pro nás důležité,« řekl po zápase třinecký kouč Zdeněk Moták.

»Odehráli jsme slušný zápas. Bohužel jsme už nevyrovnali, ale chceme kluky pochválit za nasazení a obětavost. Už byly v naší hře věci, které chceme, a vypadalo to velmi dobře,« připojil hostující kouč Petr Kořínek.

Kladno protrhlo půst, ale znovu prohrálo

Kladno podlehlo doma Spartě 2:5 a po sérii tří vítězství popáté za sebou nebodovalo. Rytíři sice ukončili po 237 minutách a 20 sekundách svůj gólový půst a dvakrát vedli, ale po Sparta vývoj otočila i díky čtyřem využitým přesilovým hrám. Venku potřetí v řadě vyhrála, poprvé se v sezoně se však dočkala mimo svůj led plného bodového zisku.

V souboji dvou bývalých spoluhráčů z kladenské a reprezentační útočné formace Blue Line se tak radoval proti domácímu trenérovi Otakaru Vejvodovi kouč Sparty Pavel Patera. »Nemám problém prohrát, když je soupeř lepší, ale mám obrovský problém s tím, když mu k tomu pomůžeme. Jeden gól jsme dostali po oplácení ve střední třetině, druhý gól také po oplácení. To mi hrozně vadí. Možná, že potom celkově byli lepší, ale my jsme jim k tomu pomohli,« řekl Vejvoda.

»Kladno vstoupilo do utkání dobře. V první třetině mělo výborný forček a také z toho dali první gól. Pro nás bylo dobré, že jsme vyrovnali do konce první třetiny. Myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším mužstvem a zaslouženě jsme vyhráli. Měli jsme předtím v přesilovkách hodně málo střelby, tak jsme si k tomu něco řekli. Hned první gól byl ze střely a bez nich góly nepadají. Jak začali kluci víc střílet, tak si začali víc věřit. Jsme rádi, že to tam napadalo,« dodal trenér Sparty Pavel Patera.

Varům se doma nedaří

V posledním dnešním duelu Karlovy Vary prohrály s Vítkovicemi 4:5 a neuspěli tak ani ve třetím domácím utkání v sezoně. Utkání rozhodl v 56. minutě svým druhým gólem Dominik Lakatoš, dvě branky vstřelil i jeho spoluhráč Peter Krieger a domácí Petr Koblasa. Západočeši nenavázali na dvě předešlé výhry a s Vítkovicemi padli počtvrté za sebou.

»V první řadě bych chtěl poblahopřát soupeři ke třem bodům, ale zápas se mi hodnotí velice těžce. Byl pro nás těžký, během zápasu jsme prohrávali o dva góly, dokázali jsme vyrovnat do konce druhé třetiny, ale ve třetí třetině jsme udělali individuální chybu, která zápas rozhodla. I když jsme tam ještě měli přesilovku pět na tři a pět na čtyři, které jsme však nevyužili. Tím pádem soupeř zaslouženě vyhrál,« uvedl karlovarský Václav Skuhravý. »Já budu hodně stručný. Přijeli jsme sem rvát se o body, získali jsme všechny tři a jsme maximálně spokojení. Bylo to dnes mentální vítězství a hráčům děkuji za předvedený výkon,« dodal vítkovický lodivod Miloš Holaň.

* * *

HC Verva Litvínov – BK Mladá Boleslav 3:4 (0:4, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 34. Hlava (Š. Stránský, Sukel‘), 51. P. Zdráhal (Abdul), 58. Š. Stránský (Kudrna, Jaks) – 4. Kantner (P. Kousal), 8. O. Najman (Aberg, P. Kousal), 11. Aberg (Lantoši, Šťastný), 19. J. Stránský (O. Najman, P. Kousal). Rozhodčí: Micka, Šindel – Lhotský, Špůr. Vyloučení: 6:7, navíc Strejček (Litvínov) a J. Stránský (Ml. Boleslav) oba 5 min. Využití: 1:3. Diváci: 3197.

HC Energie Karlovy Vary – HC Vítkovice Ridera 4:5 (1:1, 3:3., 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Koblasa (Rachůnek, Bernad). 29. Koblasa (Pulpán, Kohout), 38. Jiskra (Kružík), 39. Vondráček (Hladonik, Mikyska) – 8. Krieger, 28. Krieger (Mueller, Raskob), 35. Lakatoš (Mikuš, Mueller), 37. Gewiese (Chlán, Fridrich), 56. Lakatoš (Dej, Koch). Rozhodčí: Pražák, M. Sýkora – Ondráček, Gerát. Vyloučení: 2:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2817.

HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. D. Voženílek (M. Růžička, J. Jeřábek), 23. Marcinko (M. Růžička), 37. Nestrašil (J. Jeřábek, Daňo) – 7. Budík (Kaňák, Mertl), 55. Rekonen (Kodýtek). Rozhodčí: Cabák, Hradil – Axman, Hlavatý. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:1. Diváci: 3534.

Mountfield Hradec Králové – HC Olomouc 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Mácha (Anděl), 38. Nahodil (J. Káňa, Ondrušek), 58. Navrátil. Rozhodčí: Hribik, Horák – Hynek, Hnát. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 3896.

Rytíři Kladno – HC Sparta Praha 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Indrák (Machač), 24. Plekanec (Brodecki, Melka) – 16. Sobotka (Krejčík), 26. Konečný (R. Horák, Polášek), 37. Tomášek (Krejčík), 48. D. Simon (G. Thorell, E. Thorell), 60. Sobotka (R. Horák, Tomášek). Rozhodčí: Hejduk, Kika – Frodl, Šimánek. Vyloučení: 11:4. Využití: 0:4. Diváci: 5200 (vyprodáno).

1.Olomouc9520224:1519
2.Mladá Boleslav10520326:1819
3.Pardubice10423132:2519
4.Vítkovice10512234:2819
5.Liberec9243030:2017
6.Sparta Praha9421228:2417
7.Brno10330433:2915
8.Třinec9402323:2314
9.Hradec Králové9311418:2112
10.České Budějovice10303423:3312
11.Karlovy Vary9310523:3111
12.Kladno10212517:3010
13.Plzeň10211626:309
14.Litvínov10202623:338

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy