Máme velkou výhodu, musíme to dokončit, vyzývá kapitán Slavie Holeš

Podle kapitána Tomáše Holeše se fotbalisté Slavie dostali úvodním domácím vítězstvím 2:0 nad Panathinaikosem Atény do velké výhody, kterou je v dnešní odvetě 3. předkola Evropské konferenční ligy potřeba využít k postupu. Devětadvacetiletý český reprezentant věří, že se Pražané v Řecku vyrovnají s velkým horkem, nezvyklým trávníkem i bouřlivým prostředím.

»Šance se dostaly na naši stranu. Máme náskok 2:0. Nebudu to odhadovat v procentech, ale máme velkou výhodu. Je potřeba toho využít a zítra to dokončit,« uvedl Holeš.

Zápas se bude hrát ve velkém vedru, teploty v Aténách se ve čtvrtek mají pohybovat mezi 33 a 35 stupni. Utkání má výkop ve 20.30 tamního času. »Počasí je podobné, jako jsme zažili (ve 2. předkole) na Gibraltaru. Je opravdu velké horko, výhoda je, že se bude hrát večer,« podotkl Holeš.

»Proti Joseph’s slunko pražilo celé utkání, tady to snad bude lepší, výkop je později. Teplo je, bude to fyzicky náročné, ale věřím, že jsme na to připraveni,« prohlásil devětadvacetiletý defenzivní univerzál.

Jeho tým se chystá na to, že řečtí fanoušci vytvoří velmi bouřlivou kulisu. »Zkusili jsme si takové zápasy v minulé sezoně, nabrali jsme zkušenosti. Když se dostaneme pod tlak a stadion začne bouřit, je to velmi obtížné, bylo to tak třeba na Feyenoordu (Rotterdam). Každý se musí připravit v hlavě sám,« konstatoval Holeš.

Na stadionu Panathinaikosu je pomalý trávník, který je místy »zapískovaný«. »Tráva je zvláštní. Už jsem na podobné hrál jednou na Kypru, hrál jsem tam tehdy v lisovkách. Určitě bude potřeba hodně vody, jinak hřiště bude velmi pomalé,« mínil Holeš.

Vzhledem k absenci stopera Eduarda Santose by se coby defenzivní univerzál mohl zatáhnout z pozice ve středu pole do obrany. »Už jsme to řešili. Nechci prozrazovat, uvidíme po předzápasovém tréninku. Po něm se dozvíme, jak přesně bude vypadat sestava na čtvrtek,« doplnil Holeš.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy