Maroko hodlá zaskočit obhájce titulu. Jsme hladoví, hlásá trenér

Ve středečním semifinále mistrovství světa v Kataru nastoupí obhájci zlata z Francie proti Maroku. Pokud africký tým vyřadí dalšího favorita, stane se prvním finalistou v historii šampionátů ze země mimo Evropu a Jižní Ameriku. Zápas v Chúru začne ve 20.00 SEČ.

Maročané na letošním turnaji ještě s evropským soupeřem neprohráli. Ve skupině remizovali s Chorvatskem 0:0 a porazili Belgii 2:0, v osmifinále se Španělskem po výsledku 0:0 ovládli penaltový rozstřel a ve čtvrtfinále zdolali Portugalsko 1:0.

»Jsme velmi ambiciózní a hladový tým. Nevím, jestli to bude stačit, třeba ano. Nejsme favorité, ale věříme si a jsme odhodláni přepsat historické knihy. Možná řeknete, že jsem blázen, ale trocha bláznovství je dobrá,« uvedl marocký trenér Valíd Radžradžuí na tiskové konferenci.

Skvělá defenziva Afričanů

Prvního afrického účastníka semifinále mistrovství světa zdobí v Kataru skvělá defenziva v čele s brankářem Jasínem Bunúem. Maročané v pěti utkáních inkasovali pouze jednou, navíc po vlastní brance v duelu s Kanadou ve skupině.

»Nebojíme se, ale víme, že vyřadili velké týmy, takže je bereme naprosto vážně. Není žádné překvapení, že jsou v semifinále, dostali se do něj zaslouženě,« upozornil francouzský obránce Jules Koundé. »Jsou velmi efektivní na míči, hodně rychle kombinují a hledají svá křídla. Je působivé, že dostali jen jeden vlastní gól, když se podíváte na jejich soupeře. Budeme muset být hodně precizní, abychom skórovali,« přidal zadák Barcelony.

Francouzi v osmifinále porazili Polsko 3:1 a ve šlágru čtvrtfinálové fáze zdolali Anglii 2:1. Výběr kouče Didiera Deschampse může jako první mužstvo od Brazílie v roce 2002 postoupit do finále na dvou po sobě jdoucích světových šampionátech.

»My lídři potřebujeme tým připravit na další bitvu. Je to semifinále mistrovství světa, takže musíte na hřišti nechat úplně všechno a bojovat až do konce, pokud si chcete zasloužit místo ve finále,« prohlásil francouzský stoper Raphaël Varane.

Žádná zvláštní taktika

Maročané nechystají zvláštní taktiku na hvězdného útočníka Kyliana Mbappého, jenž s pěti góly vede tabulku střelců turnaje. »Byla by chyba se zaměřovat pouze na Mbappého. Francouzi jsou mistry světa se špičkovými hráči. Musíme se soustředit na to, abychom my způsobili problémy jim,« řekl Radžradžuí.

Několik jeho svěřenců trápí zdravotní problémy. Nejistý je start například klíčové stoperské dvojice Romain Saís, Najíf Adžuird. »Máme skvělý zdravotnický tým, který nám přináší pozitivní zprávy. Ale musíme čekat až do poslední minuty. Nikdo ještě není ze hry, ale nikdo ještě zcela nedostal zelenou,« dodal sedmačtyřicetiletý francouzský rodák.

V dosavadních pěti zápasech Francie ještě s Marokem neprohrála. Poslední vzájemné utkání – příprava v roce 2007 – skončila výsledkem 2:2.

(pk, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy