Martin Růžička oslavil jubileum stylově. Třinec prolomil sérii hrůzy

Gólem a asistencí pomohl útočník Martin Růžička třineckým hokejistům přerušit pětizápasovou sérii bez bodového zisku. Navrch tak oslavil svůj osmistý zápas v extralize.

»Chtěli jsme to za každou cenu urvat, a to se povedlo. Rozhodly speciální týmy. Hráli jsme tak, abychom uspěli,« řekl po utkání novinářům Růžička.

Obhájci titulu tak dlouhou šňůru bez výhry nepoznali od roku 2009. »Hodně dlouho jsme to nezažili. Věděli jsme to. Každým zápasem jsme to chtěli zlomit, dneska jsem to ale z týmu cítil, že chce obrovsky uspět,« řekl Růžička.

S neúspěchy týmu padla nepohoda i na něj a sedmatřicetiletý kanonýr od 3. ledna nevstřelil gól. Dnes však jeho trefa byla vítězná. »Člověk si to více bral, protože jsme prohrávali. Ale více bych to řešil třeba v šestadvaceti letech. Snažil jsem se zůstat pozitivní a nakonec to přišlo,« řekl Růžička, který včera zaznamenal svou dvacátou branku v sezoně.

Až po utkání se k němu doneslo, že odehrál svůj 800. extraligový duel. »Dozvěděl jsem se to před chvílí. Je to pěkné číslo, je toho hodně a doufám, že ještě nějaké zápasy přidám. Člověk si většinou vzpomene ty začátky, ale spíše to docení až po kariéře. Vybaví se mi ale vždycky hlavně ty zápasy, které nám vyhrály titul,« uvedl Růžička, pětinásobný extraligový šampion.

Podle něj včera Třinec dosáhl na body účelným hokejem. »Vítkovice v závěru hodně tlačily. My hráli tak, abychom hlavně nedostali gól. Možná jsme se stáhli až moc, ale na to se nehraje. Chtěli jsme vyhrát za každou cenu. Až na tu tyčku a pár šancí tam toho domácí zase tak moc neměli. Obětavost byla základním elementem zápasu a výsledku,« dodal Růžička.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy