Havlíčková uspěla na US Open v deblu, mix vyhráli Australané Peers se Sandersovou

AKTUALIZOVÁNO

Sedmnáctiletá tenistka Lucie Havlíčková juniorský titul ve dvouhře na US Open nezískala, podařilo se jí uspět alespoň v deblu s Rusku Dianu Šnajderovou. Australští tenisté John Peers a Storm Sandersová vyhráli smíšenou čtyřhru.

Ve finále dvouhry Havlíčková prohrála na betonových dvorcích v New Yorku s Alexandrou Ealaovou z Filipín 2:6, 4:6. Přišla tak o možnost zopakovat červnový double z Roland Garros. Havlíčková držela v úvodu finále krok, od stavu 2:2 však prohrála čtyři gamy za sebou a první set ztratila. Ve druhé sadě přišla ze začátku o podání, brejk ale ihned soupeřce oplatila. O porážce české tenistky rozhodla devátá hra, kdy Havlíčková přišla znovu o servis. Ealaová poté duel dopodávala.

Spolu se Šnajderovou, s níž Havlíčková vytvořila první nasazený pár, pak porazily německou dvojici Carolina Kuhlová, Ella Seidelová 6:3, 6:2. »Dvouhra bolí, ale s Dianou jsme to zvládly a já si zlepšila náladu. Motivace byla ještě větší, prohrát dvakrát po sobě je strašné,« řekla Havlíčková pro Tenisový svět.

Ve dvouhře měla Elaová početnou filipínskou podporu v hledišti. »Je to nesportovní, nelíbilo se mi to. Není hezké, když se fanoušci hlasitě radují po vaší dvojchybě. Přišlo mi to jako na fotbale, pokud s tím ovšem rozhodčí něco neudělá, tak se s tím musím smířit. Nechci se na to vymlouvat, nerozhodili mě nějak výrazněji, byla jsem na to předem připravena,« komentovala atmosféru.

V Paříži triumfovala Havlíčková v deblu po boku jiné české tenistky Sáry Bejlek. Juniorskou kategorii by ráda uzavřela, ale definitivní to není. Možná bude i na Australian Open. »Bohužel počet dospělých turnajů, které mohu hrát, není velký. Není vyloučeno, že tam pojedu, avšak ta pravděpodobnost je malá,« dodala tenistka pražské Sparty.

Francouzko-belgickou dvojici Edouard Roger-Vasselin, Kirsten Flipkensová porazili v dnešním finále po obratu 4:6, 6:4, 10:7. Připsali si první společný grandslamový triumf v kariéře.

Osmadvacetiletá Sandersová ve finále »turnaje velké čtyřky« debutovala. O šest let starší Peers před pěti lety zvítězil v mužském deblu na Australian Open. Oba získali první grandslamový titul ze smíšené čtyřhry v kariéře.

Peers uspěl v mixu také loni na olympijských hrách v Tokiu, kde po boku bývalé světové jedničky Ashleigh Bartyové získal bronzovou medaili. Šestadvacetiletá Bartyová ukončila letos v březnu kariéru.

Juniorky dvouhra – finále:

Ealaová (10-Fil.) – Havlíčková (2-ČR) 6:2, 6:4.

Smíšená čtyřhra – finále:

Sandersová, Peers (4-Austr.) – Flipkensová, Roger-Vasselin (Belg./Fr.) 4:6, 6:4, 10:7.

(zmk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy