Mountfield vyhrál pod Ještědem i podruhé a má mečbol. V Třinci je srovnáno

AKTUALIZOVÁNO

Hokejisté Liberce nevyužili domácího ledu ve čtvrtfinálové sérii s Hradcem Králové. Mountfield ovládl i druhé utkání pod Ještědem, tentokrát 2:1. a protože vede v sérii 3:1 na zápasy, bude mít v neděli od 18 hodin doma mečbol.

Králem dnešního duelu byl útočník Matěj Chalupa, který dostal šanci poprvé v letošním play off, a hned si připsal gól a asistenci. Hosté určili schéma dnešního utkání již ve 46. sekundě, kdy se hrdinou stal Lalancette. U levého mantinelu se dokonalým klamáním těla zbavil Melancona, pak oklamal i Flynna a otevřel skóre. Chalupa zvýšil na 2:0 ve 44. minutě a domácí dokázali jen snížit Michalem Bulířem při přesilovce čtyř proti třem. Víc již nestihli. »Prohráli jsme, ale řekli jsme si, že když pojedeme do Hradce s čistou hlavou, máme šanci na úspěch. Třeba ještě dokážeme velké věci,« řekl Bulíř.

»Celkově dáváme málo branek, což mě mrzí, ale jinak jsme odehráli dobrý zápas a jsme rádi, že vedeme v sérii 3:1,« připojil Tomáš Martinec, trenér Hradce. »Měli jsme úplně jiný plán, jak sehrát zápas,« litoval naopak domácí trenér Patrik Augusta.

Druhý dnešní duel se hrál v Třinci, kde Sparta jasně přestřílela a herně přehrála domácí Oceláře, ale ti přesto vyhráli 3:1 a vyrovnali stav série na 2:2. Na střely na branku to bylo 18:40 ve prospěch Pražanů, ale gólman Ocelářů Kacetl podal mimořádný výkon. Šťastnou tečí dosáhl ve třetí třetině vítězné branky Daniel Voženílek.

Obhájce titulu se dnes ujal vedení již po 42 sekundách zásluhou Martina Marinčina. Hostům pomohl v 16. minutě Tomáš Marcinko, který byl vyloučen za úder do slabin na pět minut a do konce zápasu. Sparta zásluhou Romana Horáka po dvojité střele kapitána Řepíka do tyčí vyrovnala, ale pak se zbytečně dvakrát nechali její hráči vyloučit a připravili tým o dlouhou výhodu. A tak rozhodla trefa Voženílka, na niž navázal gólem do prázdné branky Jakub Jeřábek. Potvrdilo se, že Spartě třetí třetiny v sérii nejdou – mají v nich skóre 1:5, přičemž jediné branky dosáhl včera při power play Ocelářů David Tomášek.

»Byla to fantastická bitva, pokračování těch předchozích. Za výhrou jsme šli a byli jsme odměněni,« uvedl Zdeněk Moták, trenér vítězů. »Makali jsme, ale chyběl nám důraz v předbrankových prostorech, jak to ukázal Třinec. Měli jsme málo šancí a na jeden gól se nedá vyhrát,« dodal lodivod Sparty Miloslav Hořava.

Zítra extraligu čeká pátý duel série mezi Vítkovicemi a Kometou Brno za vyrovnaného stavu 2:2. Pardubice už mají postup mezi nejlepší čtyřku jistý.

* * *

Bílí Tygři Liberec – Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 53. Bulíř (Birner) – 1. Lalancette (M. Chalupa), 44. M. Chalupa (Jergl, Jank). Rozhodčí: Pražák, Šindel – Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:3.

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Marinčin (Kaňák, Marcinko), 48. D. Voženílek (Kaňák, J. Jeřábek), 60. J. Jeřábek (D. Voženílek) – 16. Horák (Řepík, Sobotka). Rozhodčí: Kika, Stano (SR) – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3, navíc Marcinko (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 5400 (vyprodáno).

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy