Mountfield vyhrál ve Vítkovicích i podruhé. Rozhodl gól bruslí a domácí zuřili

AKTUALIZOVÁNO

Hokejisté Hradce Králové vyhráli i druhý zápas semifinále play off extraligy na ledě Vítkovic a po vítězství 3:2 v prodloužení vedou v sérii na čtyři výhry 2:0. Utkání rozhodl v čase 61:59 útočník Patrik Miškář, jenž hrál první extraligový zápas v sezoně. Série pokračuje v sobotu na východě Čech.

Oba trenéři udělali oproti předešlému utkání změny v sestavě. Hostům chyběl zraněný Lev a skončila jeho rekordní série 659 utkání bez přestávky. V útoku domácích místo Lednického dostal šanci Švéd Lindberg a kouč Holaň navíc pozměnil složení hned tří formací.

Stejně jako v úterý byli Východočeši od začátku střelecky výrazně aktivnější, gólové šance si však nevytvořili a neprosadili se ani v přesilových hrách. Vítkovice se bez výraznějších problémů ubránily při vyloučení Kriegera a Deje.

Před Machovským se do slibných šancí dostal dvakrát Bukarts. Nejprve ale jeho pokus stihl zblokovat Filip Pavlík, ve druhém případě skončilo zakončení lotyšského reprezentanta vedle branky.

Ve 25. minutě se do přečíslení dva na jednoho dostali Jergl s Lalancettem, kanadský útočník v hradeckých službách ale netrefil puk. Při hře čtyři na čtyři zahrozil i Radovan Pavlík, Stezku však nepřekonal.

Následně se do hry dostali zejména díky přesilovkám domácí, kteří hráli 102 sekund ve čtyřech proti třem. Machovskému gól nedali. V pokračující klasické výhodě trefil Lakatoš horní tyč a hosté následně ubránili i dorážky Vítkovic.

Na začátku třetí části se do brejku dostal Lindberg, nezakončil však přesně. První branky ze hry v sérii se fanoušci dočkali až ve 46. minutě, kdy se v přesilovce trefil od modré čáry Lakatoš a potrestal předchozí faul Machovského. Vítkovický kapitán si připsal první bod v play off.

Hradečtí se pokusili gól anulovat takzvanou trenérskou výzvou, neboť Kalus stál při Lakatošově střele na hranici brankoviště, rozhodčí však po dlouhé kontrole u videa branku uznali. Hosté následné oslabení přežili a ve 49. minutě při hře čtyři na čtyři vyrovnali, když Perret našel mezi kruhy volného Blaina.

Domácí však bleskově odpověděli. Ještě při pobytu Stehlíka a Miškáře na trestné lavici jim vrátil vedení obránce Koch, jehož střílenou přihrávku usměrnil za Machovského spoluhráč Kalina.

Východočeši stihli v základní hrací době vyrovnat. Prosadil se další bek McCormack. I Vítkovice se neúspěšně pokoušely branku odvolat trenérskou výzvou a musely pak do oslabení. Stejně jako Hradec se ve čtyřech ubránily.

Po 24 hodinách se opět prodlužovalo, tentokráte ale na nájezdy nedošlo. Již ve druhé minutě nastavení překonal Stezku útočník Miškář, jenž puk k tyčce usměrnil bruslí. Rozhodčí však po dalším dlouhém zkoumání u videa jeho gól uznali.

Pavlík mluvil o korupci

Majitel ostravského klubu a předseda Asociace profesionálních klubů ledního hokeje Aleš Pavlík po zápase rozhodčí v útrobách Ostravar arény hlasitě kritizoval a dokonce je osočil, že jsou zkorumpovaní. Oficiálně se však zástupci Vítkovic ke sporným situacím vyjadřovat nechtěli, za komentář k výkonu rozhodčích v den zápasu by totiž dostali pokutu.

»Nic na to neřeknu, nechci na to odpovídat. Nechci přijít o peníze,« řekl kapitán domácích Dominik Lakatoš, který se postaral o první branku Vítkovic. »Ze zápasu jsem frustrovaný. Z čeho? No comment,« uvedl trenér Miloš Holaň.

Hosté měli pro vítkovické emoce pochopení. »Já se nedivím, že nadávají, oba zápasy byly takové, jaké byly. Opravdu bitva. Prohrát dvakrát v prodloužení by mě taky sra…. Chápu je,« řekl kapitán Mountfieldu Radek Smoleňák. »Na druhou stranu, čím více vidíme jejich frustraci, o to víc máme radost,« podotkl hradecký útočník.

Zítra pokračuje semifinálová série mezi Třincem a Pardubicemi na severu Moravy za stavu 1:1 v sérii.

* * *

Vítkovice Ridera – Mountfield Hradec Králové 2:3 v prodl. (0:0, 0:0, 2:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 46. Lakatoš (Mikuš, Mueller), 50. Koch (Grman, Chlán) – 49. Blain (Perret, Jergl), 57. McCormack (R. Pavlík), 62. Miškář (Werek). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – J. Svoboda, Hynek. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 9587. Stav série: 0:2.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy