Něco takového jsem si přál celý život, cenil si bronzu obránce Jordán

Šest velkých turnajů prožil obránce Michal Jordán bez sladké tečky v podobě medaile, až na sedmém se dočkal. V letech 2014 až 2018 byl pravidelným účastníkem reprezentačních vrcholů, pak se do nominace nevešel až do letoška, kdy jeho výkony přesvědčily nového finského kouče českého národního týmu Kariho Jalonena. A s bronzem na krku po výhře nad Spojenými státy americkými 8:4 prožíval jednatřicetiletý odchovanec Zlína, který posledních pět sezon strávil v KHL na Dálném východě v Chabarovsku, velkou euforii.

»Něco neskutečného. Přál jsem si celý život, aby se něco takového stalo. Třikrát jsem byl v pozici, že jsme skončili čtvrtí. Všichni jsme si řekli, že nám to už mezi prsty nesmí protéct. Jsme ohromně šťastní. Když si vezmu, jaký jsme ukázali charakter, jen to svědčí o tom, jaký jsme byli tým,« řekl Jordán, který startoval už na MS v letech 2014, 2015, 2016 a 2018, na Světovém poháru v Torontu v roce 2016 i na olympijských hrách v roce 2018 v Pchjongčchangu.

Českou touhu po první medaili po deseti letech nepoznamenala sobotní porážka v semifinále s Kanadou 1:6 ani prohraná první třetina s USA 1:3. »Udělali jsme nějaké chyby, oni je potrestali. Ale taky jsme si říkali, že vést 3:1 je v hokeji nejhorší,« vtipkoval Jordán, že sklapla »Csaplárova past«. »Přesně,« smál se.

»Dali jsme druhý gól a už jsme se zvedali. Ve třetí třetině jsme dali šest gólů, to bylo něco neuvěřitelného. Lavička žila celý zápas, trenéři taky. Po každé třetině nám řekli, co musíme zlepšit a co se nám daří. Jsem fakt rád, že jsme to dotáhli do konce,« oddechl si Jordán.

Ve 44. minutě se podílel krásnou asistencí na brance Davida Pastrňáka na 5:3, která byla nakonec i vítězná. »Nejdřív mi dal Hertlík (Tomáš Hertl) krásnou žabičku, podíval jsem se, viděl Pastu před brankou. Měl jsem v ruce 220, splašily se mi kladiva. Nějak jsem mu nahrál a Pasta to krásně trefil,« popisoval, jak hráče zápas a obrat ve třetí třetině pohltil.

Teď si užije oslavy své vůbec první medaile v kariéře. »Vůbec nevím, co nás teď čeká. V kabině si to užijeme a jsem strašně hrdý, že jsem tady s týmem mohl být. Celých devět týdnů a stálo za to,« dodal obránce, který má na kontě i 79 utkání v NHL v dresu Caroliny.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy