Některé fauly jdou dost proti nám, postěžoval si pivot Auda

Do pondělního zápasu s Nizozemskem pivot Patrik Auda z lavičky na mistrovství Evropy v Praze vůbec nezasáhl, včera proti Finsku byl za 13 minut hry se 13 body spolu s Jaromírem Bohačíkem třetím nejlepším střelcem českých basketbalistů. Kýžené výhry, která by zaznamenala postup do osmifinále v Berlíně před závěrečným programem skupiny D, se ale tým nedočkal. Třetí čtvrtinu Auda zakončil v emotivním utkání dvěma odpískanými útočnými fauly a pak už se do hry nevrátil.

»Z mého pohledu jsem se snažil vytvořit si prostor proti menším hráčům pro sebe, ale rozhodčí to posoudili jinak. Nevím, podle mě hrála výhoda v můj prospěch. I ti menší hráči se snažili hrát tvrdě, takže to opravdu bylo tělo na tělo. Takový kontakt se tam musí očekávat,« řekl Auda.

»Nevím, nedokážu říct, jestli tam byly určité pohyby, které ty útočné fauly zavinily. V ten moment to bylo určitě frustrující. Místo odpískání normálního faulu se pískne útočný, to je samozřejmě velká ztráta,« prohlásil Auda.

Češi na konci prvního poločasu stáhli manko na tři body, ale potom po střeleckém výpadku prohrávali ve třetí čtvrtině už i o osmnáct. »Myslím, že první půli jsme uzavřeli dobře, dotáhli jsme větší rozdíl a viděli jsme, že s Finy určitě můžeme hrát. Samozřejmě vstup do druhého poločasu nebyl úplně nejlepší. Nevím, nevím, co se stalo špatně,« podotkl Auda.

V poslední čtvrtině měl tým kouče Ronena Ginzburga zase bleskově na kontě pět faulů. »Každý kontakt, každý faul už pak byly trestné hody. To nám určitě taky nepomohlo. Hodně faulů bylo bez míče. Těžko říct, asi se musíme zpětně podívat na video, ve kterých momentech třeba tolik netlačit. Musíme se snažit tolik nefaulovat. Myslím, že jsme hráli, jak to rozhodčí dovolovali. I když dnes těch sporných faulů a kontaktů bylo hodně, ale takový je sport,« uvedl.

»Člověk musí očekávat všechny možné situace. Přijde mi, že jako domácí tým necítíme úplně podporu od rozhodčích. Tím neříkám, že by to tak mělo být, ale nevím. Některé fauly jdou dost proti nám, což pak tvoří situaci pro nás těžší. Ale není to něco, na co bychom se měli vymlouvat,« prohlásil Auda.

O postup do osmifinále budou hrát Češi v posledním duelu v O2 areně proti Izraeli. »Zatím nevím, co od nich čekat. Připravujeme se na zápasy postupně, teď byl pro nás hlavní zápas proti Finsku. Zítra máme den volna, takže se budeme moci na to poslední utkání dobře připravit. Do toho zápasu dáme všechno. Je to zápas všechno, nebo nic. Ve čtvrtek budeme chtít jít do všeho na sto procent, je to poslední zápas tady v Praze a určitě bychom chtěli skončit pozitivně,« dodal Auda.

(pk, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy