Nový Kuchta. Sparta velebí probuzení svého útočníka

Jiný Jan Kuchta. Tak by se dalo shrnout aktuální počínání sparťanského útočníka. Jako bývalý slávista neměl od počátku svého angažmá u nesmiřitelného rivala na růžích ustláno. Nyní se vše obrací k lepšímu. Alespoň to tak cítí reprezetnační útočník.

Začátek jeho letenského působení byl jak z hororu, který by nevymyslel ani Alfred Hitchcock. Přitom se od něj hodně očekávalo poté, co se vrátil domů z Lokomotivu Moskva a překvapivě nevyslyšel volání Slavie a »svého« kouče Jindřicha Trpišovského.

Sparta se z evropských pohárů pakovala hned po prvním dvojzápase a při ligovém startu doma prohrála 1:2 s Libercem, přičemž Kuchta se nechal v závěru vyloučit. Necitlivě šlápl na hlavu brankáře Slovanu a vyfasoval pětizápasovou stopku. Trenér Brian Priske jej ale nezatratil a dál na něm staví hru svého týmu.

Zatímco ve slávistickém dresu dal Kuchta od léta 2020 ze rok a půl úctyhodných 32 gólů, v tom letenském do konce září neskóroval. Pak se během tří duelů trefil hned čtyřikrát, ale od poloviny října zase gólově mlčel. Výstižné bylo jeho gesto v pohárovém duelu v Ostravě, závěrečném soutěžním utkání loňského kalendářního roku, poté, co v závěru trefil jen břevno a vzápětí překopl prázdnou branku. Usmál se a vzhlédl vzhůru k oblakům, jako by si říkal: »Já ten gól snad nikdy nedám.«

Platilo to i v prvních dvou zápasech ligového jara. Proti Bohemce se již ale trefil a přispěl tak k výhře 6:2. »Samozřejmě jsem tu od toho, abych ty góly dával. Bylo to pro mě těžké období. Hodně jsem na tom pracoval. Měl jsem různé způsoby i trénování a přípravy na zápas. Cítím se zápas od zápasu lépe a snad to budu takhle držet,« řekl Kuchta pro klubový web.

Změnil prý hlavně stravu a pitný režim. »Hodně mi to posledních čtrnáct dní prospívá. Také strečink. S Tomášem Malým na tom pracujeme i s fyzioterapeuty. Je to prostě vidět,« zmínil Kuchta kondičního kouče Letenských.

V Ďolíčku se trefil dvakrát. V prvním poločase ale jeho branku odvolal videorozhodčí. Kuchta se přiznal, že si myslel, že nebude platit ani jeho trefa z druhé půle. »Trochu jsem čekal, že rozhodčí zvedne ruku, že to je ofsajd. Nakonec se to potvrdilo, že to je regulérní gól a byl jsem za to samozřejmě šťastný,« uvedl Kuchta.

Jeho góly budou potřeba ve zbytku jarní ligy, kdy Sparta nahání vedoucí duo Slavia, Plzeň, na něž ztrácí sedm, resp. šest bodů. A také v domácím poháru, kde se »rudí« v březnu představí na půdě Liberce, bývalého Kuchtova zaměstnavatele…

(pk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy