Olayinkovo odvolání zamítnuto. Bude chybět proti Spartě

Odvolací komise Fotbalové asociace ČR na dnešním zasedání zamítla odvolání slávisty Petera Olayinky proti trestu na čtyři soutěžní utkání za úder hlavou do obličeje protihráče a následné vyloučení v ligovém zápase v Liberci. Sedmadvacetiletý nigerijský křídelník a jedna z opor týmu tak s definitivní platností přijde o pražské derby, které se odehraje na Spartě 15. dubna. Slavia neuspěla ani s odvoláním proti trestu pro klub za chování fanoušků v nedávném domácím šlágru s Plzní.

Olayinka v 88. minutě zápasu 24. ligového kola po souboji s libereckým záložníkem Ivanem Varfolomejevem upadl v pokutovém území a dožadoval se penalty. Následně dal hlavičku domácímu bekovi Giglimu Ndefemu, který mu přišel vynadat za to, že podle něj simuloval. Od rozhodčího Miroslava Zelinky dostal autor deseti gólů v ligové sezoně rovnou červenou kartu. Oslabení slávisté v nastavení ztratili vedení a v Liberci remizovali 2:2.

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace v minulém týdnu udělila Olayinkovi čtyřzápasový trest, který se vztahuje na tři ligové duely s Olomoucí, v Mladé Boleslavi a na Spartě a na semifinále domácího poháru proti Bohemians 1905. Slavia se proti verdiktu odvolala, odvolací komise FAČR ale rozhodnutí potvrdila.

Vršovičtí neuspěli ani s odvoláním proti trestu pro klub za události ve šlágru 23. kola s Plzní (2:1). Disciplinární komise uložila Slavii za masivní používání pyrotechniky ze strany fanoušků pokutu čtvrt milionu korun a podmíněně jí uzavřela sektory na severní tribuně, kde sídlí »kotel«, na jedno soutěžní utkání s dvouměsíční zkušební dobou. Příznivci pražského klubu způsobili výrazné pozdržení výkopu, zároveň šlo o nebezpečný typ pyrotechniky.

»Odvolací komise v obou případech shledala rozhodnutí disciplinární komise LFA za správná, plně se ztotožňujeme i s důvody rozhodnutí. Ani v jednom případě jsme neshledali, že by rozhodnutí o vině bylo nesprávné, zde nemáme pochybnosti,« uvedl na webu FAČR předseda komise Jan Malý. Připustil, že komise na základě námitek zástupců vršovického klubu zvažovala výši trestů. »Ale i v tomto případě jde podle naší komise o rozhodnutí přiměřené,« dodal Malý.

Derby mezi Spartou a Slavií bude šlágrem 27. ligového kola. Letenští se díky povedenému vstupu do jarní části sezony bodově dotáhli na vršovického lídra tabulky a druzí jsou jen vinou horšího skóre.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy