Petržela: Rozhodčí si s námi dělají, co chtějí. Mohli by pískat rovinu

Záložník fotbalistů Slovácka Milan Petržela zkritizoval po čtvrteční prohře 2:4 v Kolíně nad Rýnem v utkání 2. kola Evropské konferenční ligy hlavního sudího Jevheně Aranovského. Podle něj jeho týmu neodpískal penaltu, zatímco pro domácí »Kozlíky« ano. Podle Petržely by rozhodčí měli pískat spravedlivěji.

»Nevím, jestli cítím křivdu. Jsme malý klub, rozhodčí si s námi udělají, co chtějí. Nic nezmůžeme. Myslím si, že by trochu mohli pískat rovinu,« řekl devětatřicetiletý Petržela v rozhovoru s novináři.

Už po minutě hry zajel slovenský obránce domácích Duda skluzem do útočníka Ondřeje Mihálika a od Aranovského uviděl žlutou kartu. »Pišta říkal, že kdyby bylo video, hráč jde ven, protože ten zákrok nebyl úplně ideální. Potom jsme viděli celý zápas, že si nás rozhodčí maže na chleba. Člověk s tím nic nezmůže,« uvedl Petržela.

Nejkontroverznější moment večera nastal za stavu 2:2 v 55. minutě. Jan Kalabiška upadl v pokutovém území po zákroku Nikoly Solda, Ukrajinec Aranovskij ale navzdory protestům hráčů Slovácka i trenéra Martina Svědíka pokutový kop nenařídil. Kalabiška to označil za »zářez«. »Penalta byla jasná. Nechápu, že tady není video. Je to škoda, podle mě by to byla stoprocentní penalta, protože mi přejel celý kotník a ještě mi vyzul kopačku. Nechápu, že to rozhodčí neviděl,« řekl Kalabiška.

»Chtěli jsme po rozhodčím, aby penaltu pískl, protože Honza neměl kopačku, měl ji vyzutou. Těžko si ji sám vyzuje. Z tohohle pohledu si myslím, že penalta byla, protože kontakt tam byl. Sice zakončil, ale vlítli do něho dva nebo tři hráči. Kdyby rozhodčí chtěl, tak to písknout může. Tak jak to pískl jim, to mohl písknout i nám. To je ale na nich, jak to vyhodnotí,« konstatoval Petržela.

Naopak v 64. minutě po souboji domácího záložníka Dejana Ljubicice se Stanislavem Hofmannem ukázal Aranovskij na značku pokutového kopu, z něhož rakouský reprezentant vstřelil rozdílovou branku na 3:2. Po další trefě stanovil konečný výsledek. »Úplně nevím, jestli penalta byla,« podotkl Petržela. »Trochu ho strčil, za mě tohle nejsou penalty. Máme trochu smůly, musíme se s tím porvat. Jsme tady nováčci, atmosféra pohltí i rozhodčího. Bohužel trošku vždycky připískává domácím,« připojil Kalabiška.

Kouč Martin Svědík si myslí, že i ve skupinových utkáních Konferenční ligy by měl pomáhat videorozhodčí. »Když už je to v naší lize, tak by to na úrovni takové soutěže mělo být taky,« poznamenal bývalý útočník Ostravy, Olomouce, Příbrami a Lázní Bohdaneč.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy