Piktogramy Paříže 2024 symbolizují odznaky cti

Paříž 2024 ve středu představila nově navržené piktogramy jako součást »Podoby her«, což je vizuální identita, kterou se budou řídit diváci, sportovci, dobrovolníci a všichni ostatní, kdo se na hrách podílejí, po celou dobu jejich konání.

Pro olympijské hry bude použito 47 piktogramů, z nichž osm bude společných i pro paralympijské sporty. Celkový počet piktogramů je 62. »62 piktogramů olympijských a paralympijských disciplín již nebude piktogramy, ale skutečnými odznaky cti,« uvedl prezident her Paříž 2024 Tony Estanguet. »Těmito čestnými odznaky budeme oslavovat velmi zvláštní pouta, která spojují nadšence a členy sportovní komunity,« dodal.

Spolu s piktogramy organizátoři odhalili také výzdobu, která bude ztělesňovat hry, jež se inspirovala dlažebními kostkami a z velké části využívá jasné, teplé barvy, jako je modrá, červená, zelená a fialová. »Upravená do různých geometrických tvarů, které evokují různé symboly Paříže a Francie, představuje pomyslnou jednotku v říši tvůrčích možností Podoby Paříže 2024,« uvedli k návrhu organizátoři.

Každé hostitelské město, jako například Lille, Marseille a dokonce i Tahiti, si bude moci vzhled přizpůsobit vlastním ikonickým a okamžitě rozpoznatelným památkám, což znamená, že každé město bude mít svou vlastní verzi. »Cílem Podoby Paříže 2024 je pozvat všechny na večírek a zároveň upozornit na výjimečné výkony sportovců na velkolepých sportovištích,« uvedli organizátoři v prohlášení.

Tento snímek ukazuje sportovní piktogramy pro paralympijské hry v Paříži 2024, které 8. února 2023 oficiálně představil organizační výbor. FOTO – Xinhua/Pařížský organizační výbor 2024

(Xinhua)

Související články

1 KOMENTÁŘ

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy