Plzeň hlásí reprezentační posilu. Slováka Holešinského

Hokejisty extraligové Plzně posílí slovenský reprezentační útočník Adrián Holešinský. Bronzový medailista z letošních olympijských her v Pekingu přichází z Nitry, kde se domluvil na předčasném ukončení smlouvy. Oba kluby potvrdily nové angažmá šestadvacetiletého hráče na svých oficiálních webech.

V Plzni Holešinský nahradí dánského útočníka Nicolaie Meyera, který v klubu v polovině října skončil. »Hledali jsme možnost posílení kádru a vybírali jsme z několika jmen. Adrián byl naší jasnou a první volbou, o jeho příchod jsme velice stáli,« uvedl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák. »Osobně ho sleduji už delší dobu. Všiml jsem si ho asi před dvěma roky v Praze s národním týmem a zaujal mě. Očekáváme, že nám pomůže herně a s produktivitou a celkově mužstvo vhodně doplní,« doplnil Vlasák.

Holešinský využil výstupní klauzuli ve smlouvě s Nitrou. »Klub mu vyhověl a uvolnil ho do zahraničí tak, jak jsme byli před sezonou domluveni,« uvedl ředitel slovenského klubu Miroslav Kováčik. Dodal, že Holešinský v minulosti již několik nabídek z Finska a Česka odmítl. »Na odchod není nikdy správný čas, ale teď si to vyhodnotil tak, že to chce zkusit,« řekl Kováčik.

Holešinský přišel do Nitry v roce 2020 ze zámoří, kde působil v univerzitní soutěži NCAA. Prosadil se do reprezentace a v roce 2021 startoval na mistrovství světa v Lotyšsku, letos nechyběl ve slovenské sestavě na olympiádě v Pekingu.

Za Nitru Holešinský odehrál 113 zápasů a nasbíral 88 kanadských bodů. I díky němu tým v minulé sezoně postoupil do finále play off. V aktuálním ročníku vstřelil v 13 utkáních pět branek a přidal šest asistencí a byl nejproduktivnějším hráčem týmu.

»Plzeň je velice dobrá organizace a jsem moc rád, že měla o mě zájem. Měl jsem už nějaké nabídky z Finska, ze Švédska i z České republiky, ale dal jsem přednost Plzni. I když vidím, že její výsledky v extralize jsou kolísavé. Proto budu velice rád, když pomůžu k lepším výkonům a přispěju k produktivitě,« uvedl Holešinský na plzeňském webu.

V dresu Západočechů by se měl poprvé představit v pátek v Karlových Varech, případně v neděli doma proti Liberci. »Budu se snažit využít svoji rychlost, která mě dostala tam, kde jsem. Chci být produktivní jak z hlediska asistencí, tak při proměňování vlastních příležitostí. Do každého zápasu jdu na sto procent, a když je třeba, nebojím se přitvrdit,« charakterizoval Holešinský sám sebe.

V Nitře by měl slovenského reprezentanta nahradit kanadský útočník Brad Morrison, kterého klub minulý týden angažoval. Do svého bývalého týmu by se podle informací slovenských médií měl vrátit i útočník Jozef Baláž, jenž předčasně ukončil působení v Karlových Varech.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy