První zámořská posila: Kubalík. Další jména budou zveřejněna zítra

Útočník Dominik Kubalík z Detroitu doplní českou hokejovou reprezentaci v přípravě na mistrovství světa v Rize a Tampere. Sedmadvacetiletý kanonýr to řekl deníku Sport při středeční návštěvě extraligového finále mezi Hradcem Králové a Třincem a dnes to potvrdil i manažer národního týmu Milan Hnilička. Konkrétní jména posil ze Severní Ameriky ale zveřejní generální manažer Martin Havlát až ve čtvrtek.

»S hráči NHL komunikuje Martin Havlát. Teď velmi intenzivně. My s ním dneska odpoledne máme konferenční hovor. Ano, Kubalík potvrdil, je připraven v nejbližší dnech nastoupit, ale během zítřka oznámíme konkrétní jména, protože probíhají výstupní testy ve všech klubech NHL,« řekl Hnilička.

»Některé hráče máme ještě ve hře, takže zítra dáme konkrétnější informace, kteří hráči přijedou, na jaké posty s nimi trenéři počítají. V tuhle chvíli asi ještě nechceme být konkrétní,« doplnil Hnilička.

Kubalík se loni po své třetí sezoně v Chicagu omluvil při čekání na nový kontrakt v NHL v pozici nechráněného volného hráče, který potom v červenci uzavřel na dva roky s Red Wings. Za Detroit si v sezoně připsal v 81 zápasech 45 bodů za 20 branek a 25 asistencí. V letech 2018 až 2021 startoval Kubalík na třech světových šampionátech za sebou a na olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy