Řezníček: Je to nejlepší sezona v kariéře, manželka mi ukazuje tabulku střelců

Útočník Jakub Řezníček v 21. kole první ligy zajistil fotbalistům Brna vyrovnávací trefou v 70. minutě cennou remízu 1:1 na půdě pražských Bohemians 1905, gól ale neslavil, neboť ho dal nevlastnímu bratrovi brankáři Martinu Jedličkovi. Čtyřiatřicetiletý kanonýr si čtrnáctým zásahem upevnil pozici v čele střelecké tabulky soutěže a potvrdil, že prožívá nejlepší sezonu v kariéře. Už po 21 kolech překonal své dosavadní maximum.

»Někdo si mě možná dobere, že jsem neslavil, ale je to můj brácha, máme stejnou mámu. Takže by to bylo vůči němu špatné. Je to mladý kluk, má vše ještě před sebou. Přišlo mi blbé slavit,« řekl Řezníček, který po gólu předvedl omluvné gesto.

Prosadil se ve vápně střelou k tyči po dlouhém sólu a přihrávce od Jiřího Texla. »Brácha si možná na to trochu sáhnul, podjelo mu to pod rukou. Bylo to zblízka, asi to chytat nemohl. Asi je to o tom, že mám pohodu a padá to tam,« podotkl Řezníček.

S Jedličkou se před zápasem nijak zvlášť nehecovali. »Byl u mě ve čtvrtek na kávě, ale o fotbale jsme se vůbec nebavili. Nemám rád nějaké vyzvídání, takže jsem nevyzvídal já ani on ode mě. Kafe proběhlo normálně jako každý týden, když se vidíme. Vídáme se často. Špičkoval mě trochu v tom, že ví, kam kopu penalty. Ale o zápase jsme se nebavili,« uvedl Řezníček.

Bývalý hráč Plzně či Sparty Praha vede střeleckou tabulku v průběhu 21. kola o tři góly. »Samozřejmě o situaci ve střelecké tabulce vím, žena mi to furt ukazuje,« prohlásil s úsměvem Řezníček. »Je to povzbuzení do další práce,« doplnil.

Už po 21 kolech Řezníček o gól překonal své maximum z ligového ročníku 2015/16. »Číselně to vypadá jako nejlepší sezona v kariéře. I herně se cítím dobře. Jsem v pohodě a doufám, že to je vidět,« poznamenal Řezníček.

Už jen sedm gólů mu schází ke stovce tref v nejvyšších soutěžích a vstupu do Klubu ligových kanonýrů. V české lize zaznamenal 91 branek, dvě dal v zahraničí. »Žádnou metu nemám. Chci jít zápas od zápasu, dát co nejvíc gólů a někdy si splnit tu stovku, která se už blíží. Jestli to dám teď nebo až příští rok, to je jedno. Hlavně abychom získali určitý počet bodů, mohli jsme hrát v klidu a nemuseli hrát nějakou baráž nebo tak,« dodal Řezníček.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy