Sáček opouští Spartu. Jde do Polska

Záložník fotbalové Sparty Michal Sáček si vyzkouší první zahraniční angažmá. Přestupuje do Jagiellonie Białystok, patnáctého celku polské Ekstraklasy. Šestadvacetiletý záložník po nástupu nového trenéra Briana Priskeho ztratil pevné místo v sestavě Letenských, i tak ale patřil mezi oblíbence publika.

Rudý dres poprvé oblékl v sezoně 2015/2016 – rok poté, co jako sedmnáctiletý mladík uspěl na testech a přestoupil do Prahy z jihomoravského Hodonína. Jeho největším úspěchem byl triumf v domácím poháru v sezoně 2019/20. Byl například také u vítězství nad Interem Milán ve skupině Evropské ligy, kromě toho vedl Spartu do utkání i jako kapitán či slavil triumf v domácím poháru. Svůj první soutěžní zápas si připsal 30. března 2016, kdy zasáhl na závěrečných devět minut do pohárového utkání proti Liberci; byl to debut nejen vítězný, ovšem díky lepšímu skóre z dvojzápasu také postupový.

V září roku 2021 se dočkal i svého prvního startu v seniorské reprezentaci, kdy jako střídající hráč zasáhl do přátelského utkání s Ukrajinou. V listopadu roku 2022 pak nastoupil ke svému 200. soutěžnímu utkání za Spartu. Nyní pod Priskem však dostávali ve středu zálohy více prostoru Lukáš Sadílek s Davidem Pavelkou, navíc se uzdravil trvalý kapitán Ladislav Krejčí mladší a na přestup dorazil Fin Kasper Kaan Kairinen. Sáček se již nyní konkurenčního boje nezúčastní. »Je pro mě zvláštní opustit Spartu, kde jsem takovou dobu hrál. Ale těším se na své první zahraniční angažmá. Jsem štastný, že budu hrát za Jagiellonii,« uvedl Sáček.

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy