Sedm kulí jako ve Zlíně. Kladno deklasovalo Berany a je blízko záchraně

AKTUALIZOVÁNO

Hokejisté Kladna ve třetím zápase baráže o extraligu deklasovali ve Zlíně tamní Berany 7:1, v sérii vedou 3:0 na zápasy a od udržení extraligy je dělí jedna výhra. O dnešním jasném vítězství rozhodli Rytíři čtyřmi góly v první třetině. Dvakrát se trefil Tomáš Plekanec. Čtvrtý zápas se hraje v pátek od 17.30 opět ve Zlíně.

Domácímu vítězi první ligy vůbec nevyšel taktický záměr dostat soupeře pod tlak, vynutit si převahu a jít poprvé v sérii do vedení v zápase. Zlínskou hru ovládla nervozita a z ní pramenící chyby. Ve 4. minutě při početní výhodě Beranů ujel zkušený Plekanec a po sólu nedal Hufovi šanci.

Rychle získané vedení Rytíři zvýšili v přesilové hře: vytvořili si v ní tlak a zúročili jej dalším gólem, když se prosadil Filip a dal první gól v této sérii z přesilovky.

I v dalším průběhu první třetiny dominovali hosté, kteří lépe bruslili, kombinovali a hlavně využívali okénka v děravé zlínské obraně. Během 48 sekund přidali Kladenští další dvě snadné branky.

Čtyřbrankové vedení po drtivé převaze a kolapsu Beranů v úvodní dvacetiminutovce, v níž byl poměr střel 1:21, ráz dalšího průběhu nezměnilo. Domácí se v kabině neprobrali a po 62 sekundách inkasovali popáté z hole Ticháčka. To už neunesl brankář Huf, a i když neměl na inkasovaných brankách podíl, nechal se vystřídat Kořénkem.

Zlín bojoval zejména s vlastní psychikou a těžko hledal recept na pohodovou hru Rytířů, v jejichž první formaci za pětibrankového vedení přenechal Jágr místo třináctému útočníkovi Brodeckemu.

V této konstelaci využili Rytíři svoji druhou přesilovou hru, zblízka dorážel Klepišovu střelu Zikmund. Teprve poté se domácí dostali k ohrožení Brízgalovy svatyně. Kindl neuspěl z bezprostřední blízkosti a Sedlák nastřelil tyč. Jenže další hrubka v obraně usnadnila cestu Plekancovi k jeho druhé trefě v tomto zápase.

Zlín ve třetí třetině už neměl nárok na jakékoliv alespoň částečné zdramatizování jasné partie, spíš hledal sám v sobě dílčí fragmenty, s nimiž by mohl pomýšlet na lepší výsledek v pátečním čtvrtém duelu. Aspoň částečnou radost zlínským fanouškům udělala branka Petra Kratochvíla, který zůstává jediným střelcem Beranů v baráži.

Zlínští tak po deseti předchozích domácích výhrách v play off v tomto ročníku poprvé před vlastním publikem neuspěli. Kladno vyhrálo pátý ze sedmi posledních vzájemných zápasů. »Baráž se hraje na čtyři vítězné zápasy, takže nic není hotovo. Ale my máme zkušený tým, takže věřím v úspěch,« řekl Plekanec.

* * *

PSG Berani Zlín – Rytíři Kladno 1:7 (0:4, 0:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 55. Kratochvíl (P. Mrázek, Z. Sedlák) – 4. Plekanec (Kubík), 7. Filip (Slováček, Veber), 18. Pytlík (Klepiš, Zikmund), 19. Indrák (Kubík, Plekanec), 22. Ticháček (Filip, M. Procházka), 32. Zikmund (Ticháček, Klepiš), 40. Plekanec. Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Axman. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:2. Oslabení: 0:1. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy