Šestnáctiletá Miculyčová mistryní Evropy! Češka zdolala i olympijské medailistky

Šestnáctiletá Iveta Miculyčová se stala mistryní Evropy ve freestyle BMX. Cyklistka z Kostelce nad Orlicí vyhrála v Mnichově v konkurenci olympijských medailistek disciplínu park a získala první českou medaili na multisportovním kontinentálním šampionátu.

Miculyčová, jež oslaví sedmnáctiny za měsíc, postoupila ze čtvrteční kvalifikace jako sedmá. Ve finále pro osm nejlepších se jí na trati s rampami v Olympijském parku vydařila hned první jízda, za kterou dostala rovných 80 bodů.

Předvedla 11 triků a po prvním kole vedla. Vytvořila si tak v dvoukolové soutěži, v níž se započítává lepší z jízd, dobrou výchozí pozici pro konečný výsledek. Ve druhé jízdě předvedla Miculyčová ještě o trik víc včetně backflipu, který loni na mistrovství republiky skočila jako první česká freestylistka. Bodově se ale nezlepšila (76,60) a pak už jen čekala, zda ji překoná některá z dalších závodnic.

Adeptkami na zlato byly především olympijská vítězka z Tokia Charlotte Worthingtonová z Británie a bronzová medailistka z OH Nikita Ducarrozová ze Švýcarska. Obě však ve finálových jízdách upadly, předčasně skončily před uplynutím limitu 60 sekund a zůstaly za medailovými pozicemi. Stříbro za Miculyčovou získala domácí Němka Kim Lea Müllerová (78,60), bronz Francouzka Laury Perezová (78,20).

Mistrovství Evropy ve freestyle BMX v Mnichově:

Ženy – park:

1. Miculyčová (ČR) 80,00, 2. Müllerová (Něm.) 78,60, 3. Perezová (Fr.) 78,20, 4. Lessmannová (Něm.) 75,30, 5. Ducarrozová (Švýc.) 68,20, 6. Pardoeová (Brit.) 64,60.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy