Sezonu formule jedna nejlépe rozjel Red Bull. Kraloval Verstappen

AKTUALIZOVÁNO

Úvodní závod nové sezony formule 1 Velkou cenu Bahrajnu vyhrál obhájce titulu Max Verstappen z Red Bullu. Druhý dojel jeho týmový kolega Sergio Pérez, třetí byl dvojnásobný šampion Fernando Alonso z Aston Martinu.

Jezdci Red Bullu odstartovali z první řady a v závodě je nikdo nedokázal ohrozit. Pětadvacetiletý Verstappen, který ovládl šampionát v předchozích dvou letech, poprvé v kariéře vstoupil do sezony vítězstvím.

Pro premiérový triumf na okruhu v Sáchiru si Verstappen dojel s náskokem 12 sekund před Pérezem a Red Bull díky nim oslavil 23. umístění na první a druhé příčce. Loni se jim to podařilo pětkrát. Alonso na třetím místě zaostal o 39 sekund.

»Jsem rád, že jsem tady konečně vyhrál. Důležité bylo, že jsem si hned po startu vytvořil náskok a pak už jsem jen hlídal gumy. Nikdy nevíte, co se může ve zbývajícím průběhu závodu stát,« řekl v televizním rozhovoru Verstappen.

»Je to skvělý vstup do sezony. Trochu jsem si ho pokazil na startu, po kterém už jsem se jen snažil odčinit škodu, takže druhé místo bylo maximum. Sezona ale bude dlouhá a myslím, že se k Maxovi pomaličku přibližuji,« uvedl Pérez.

Smolně vykročil do letošního ročníku úřadující vicemistr Charles Leclerc z Ferrari, který mířil za třetí příčkou, ale v 37. kole jeho vůz z ničeho nic zastavil. Nevydařený den italské stáje pak podtrhl Carlos Sainz, jenž neudržel třetí místo v boji s Alonsem.

Jednačtyřicetiletý Španěl, který je nejstarším jezdcem ve startovním poli, se při debutu v Aston Martinu vrátil na stupně vítězů po dvou letech. Mistr světa z let 2005 a 2006 si připsal 99. umístění na pódiu.

Sainz nakonec obsadil čtvrtou příčku, za ním dojel sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton. Podařené vystoupení Aston Martinu zvýraznil šestým místem Lance Stroll, jenž kvůli zranění zápěstí zmeškal předsezonní testy.

(čtk)

FOTO – wikipedia.org/CC BY-SA 4.0/Morio

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy