Šlágr už v osmifinále MOL Cupu: Baník – Sparta, další čtyři souboje prvoligistů

AKTUALIZOVÁNO

V osudí při losu osmifinále českého fotbalového poháru MOL v sídle Fotbalové asociace ČR na Strahově bylo 13 prvoligových týmů, bylo tak jasné, že musí dojít minimálně k pěti soubojům prvoligistů. Ale že hned první dvojice bude Baník Ostrava – Sparta Praha, asi očekával málokdo. Také Slavia vyrazí na Slezsko, přemožitel Plzně zavítá do Ďolíčku. Obhájce jede do Mladé Boleslavi.

Oficiální hrací termín je sobota 19. listopadu, kluby o něm však ještě budou jednat. Vzhledem k tomu, že se jedná i o reprezentační termín, hrozí absence několika hráčů, zejména v obou slezsko-pražských zápasech. Česká reprezentace na šampionát nepostoupila a čekají ji dva přípravné zápasy. Nejprve 16. listopadu přivítá v Olomouci Faerské ostrovy a o tři dny později uzavře letošní rok v Turecku. Podzimní ligová sezona končí s ohledem na světový šampionát v Kataru v neděli 13. listopadu utkáním Zlína se Slavií.

Zápasy Sparty s Ostravou patří k nejvyhecovanějším. Oba kluby se naposledy v poháru utkaly v osmifinále sezony 2020/21 a Letenští doma zvítězili 1:0. O rok dříve ve čtvrtfinále Sparta deklasovala v MOL Cupu Baník 5:0.

V zářijovém ligovém utkání na Letné se týmy rozešly smírně 1:1. Baník neporazil pražského rivala už 14 zápasů po sobě od domácího vítězství 3:2 v dubnu 2018, které zařídil dnes již bývalý útočník Milan Baroš. Vzájemný souboj bude speciální pro nového trenéra Ostravy Pavla Hapala, jenž v minulosti působil ve Spartě jako kouč i hráč.

»Myslím si, že je to velice atraktivní soupeř na domácím hřišti a bude to vynikající rozlučka s podzimní sezonou. Doufám, že se nám podaří vyprodat stadion. Nám i Spartě asi spousta hráčů odjede v tomto termínu na reprezentační srazy, ale bude to šance zase pro ostatní hráče. Chtěli bychom se v poháru dostat co nejdál i s ohledem na to, že úvod ligové soutěže nám příliš nevyšel. Pohár je pro nás velmi důležitý,« uvedl sportovní ředitel Baníku Luděk Mikloško.

Vedle Baníku se Spartou se v osmifinále odehrají další čtyři prvoligové souboje. Obhájce trofeje Slovácko vyzve Mladou Boleslav, Liberec přivítá Olomouc, České Budějovice budou hostit Hradec Králové, s nímž v předminulém kole prohrály v lize 0:3, a Teplice čeká souboj s nováčkem nejvyšší soutěže Brnem.

Ve zbylých třech zápasech se prvoligisté utkají s celky z nižších soutěží. Papírově nejsnadnější los mají Bohemians Praha 1905, kteří přivítají třetiligový Hlučín, přemožitele lídra nejvyšší soutěže a obhájce ligového titulu Plzně. Vedle Viktorie už z MOL Cupu vypadly i další dva týmy z nejvyšší soutěže Pardubice a Jablonec.

Slavii čeká dlouhá cesta do Karviné. Se Slezany, kteří po minulé sezoně sestoupili do druhé ligy, nemají červenobílí ideální bilanci. Soupeře v posledních třech vzájemných duelech v nejvyšší soutěži neporazili a v únoru s ním doma utrpěli šokující prohru 0:1. Druholigového soupeře vyzve i Zlín, který nastoupí proti Vyškovu, přemožiteli Jablonce.

Los osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Baník Ostrava – Sparta Praha, Bohemians Praha 1905 – Hlučín, MFK Karviná – Slavia Praha, Slovan Liberec – Sigma Olomouc, 1. FC Slovácko – FK Mladá Boleslav, FK Teplice – Zbrojovka Brno, Trinity Zlín – Vyškov, Dynamo České Budějovice – Hradec Králové.

(zmk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy