Slovácko čeká důležitý zápas s Kolínem. Oživí postupové ambice?

Fotbalisté Slovácka sehrají ve čtvrtek důležitý zápas skupiny Evropské konferenční ligy. V předposledním 5. kole přivítají bundesligový Kolín nad Rýnem, na jehož hřišti prohráli 2:4. Tým z Uherského Hradiště je ve skupině D sice poslední, ale stejně jako Kolín má čtyři body a na druhé Nice ztrácí jen bod. V čele je Partizan Bělehrad s osmi body.

Slovácko v této pohárové sezoně zvítězilo doma ve čtyřech utkáních pouze jednou. O víkendu tam po obratu zdolalo v lize Teplice 2:1. »Bylo to hrozně cenné vítězství před důležitým duelem. Mužstvu to ohromně psychicky pomůže,« řekl trenér Martin Svědík.

Podle něj prokázalo mužstvo velkou vnitřní sílu, kterou bude potřebovat. »Tým si šel za vítězstvím, věřil ve své schopnosti a zlomil to ve svůj prospěch,« ocenil osmačtyřicetiletý pardubický rodák.

Ve čtvrtek nebude moci počítat s autorem vítězného gólu z Nice Petrem Reinberkem, který duel s Teplicemi nedohrál. »Má spoustu naraženin, dostal kolenem do zad a nevypadá to, že by byl ve čtvrtek fit,« prohlásil Svědík.

Slovácko prohrálo všechny tři pohárové zápasy (včetně dnes již neexistujícího Poháru Intertoto) s německými mužstvy. Naopak Kolín v pěti pohárových zápasech (včetně Veletržního poháru) českým týmům nepodlehl a čtyřikrát zvítězil. Ve víkendové generálce však utrpěl debakl 0:5 v Mohuči a stejně jako Slovácko je v domácí soutěži desátý.

»Srovnávat zápasy v bundeslize a pohárech je hodně složité. Kolín dostal brzo červenou a neustál to. Moc poučné to pro nás asi není, budeme se muset soustředit na vlastní výkon. Zápasy s Partizanem a Nice, byť jsme je nevyhráli, nám ukázaly, že s takovými týmy můžeme hrát a porazit je. Uděláme všechno pro to, abychom do posledního kola hráli o postup,« konstatoval stoper Stanislav Hofmann.

Podle informací klubového webu je zápas vyprodaný. V hledišti ale nebudou fanoušci hostů, kteří dostali od UEFA zákaz výjezdu na dvě utkání za řádění v prvním kole v Nice. Utkání má výkop v 18.45.

Předpokládané sestavy:

Slovácko: Nguyen – Tomič, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Daníček, Havlík – Petržela, Trávník, Duskí – Mihálik.

Kolín: Schwäbe – Schmitz, Kilian, Hübers, Hector – Maina, Schirí, Martel, Duda – Uth, Tigges.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy