Slovácko prohrálo a ztratilo naději na postup

AKTUALIZOVÁNO

Fotbalisté Slovácka prohráli v pátém kole Evropské konferenční ligy s Kolínem nad Rýnem 0:1 a ztratili naději na postup ze skupiny D. V 82. minutě rozhodl gólem z pokutového kopu Ondrej Duda. Domácí brankář Filip Nguyen předtím v 51. minutě další kolínskou penaltu chytil.

Utkání bylo ve čtvrtek po sedmi minutách za bezbrankového stavu přerušeno kvůli mlze a dnes se dohrávalo. Slovácko tak ani na třetí pokus nedokázalo v EKL zvítězit v domácím prostředí: předtím remizovalo s Partizanem Bělehrad 3:3 a podlehlo Nice 0:1.

»Rozhodly sporné momenty a je strašné, že v takových soutěžích není VAR. Sudí by se na to podíval a je otázka, zda to chtěl písknout. Podle mě to bylo vědomě udělané, jsem o tom přesvědčen, z mého pohledu to zavánělo velkou tendenčností,« uvedl na tiskové konferenci trenér Slovácka Martin Svědík.

Ve druhém utkáni skupiny D vyhrálo Nice ve čtvrtek nad Partizanem Bělehrad 2:1. Oba tyto celky mají po osmi bodech, Kolín po dnešní výhře sedm. Slovácko skončí ve skupině poslední, zatím získalo čtyři body. Do jarní vyřazovací části postoupí dva týmy.

Dohrávka začala dnes v čase čtvrtečního ukončení v osmé minutě autovým vhazováním hostů, v nezměněných sestavách a před znovu zaplněným stadionem. Od prvních minut měl duel ostré tempo, hra se přelévala od branky k brance, nicméně vyložené šance dlouho chyběly.

Až po půlhodině zastavil po dlouhém nákopu Kalabišku ofsajdový praporek a z protiútoku dostal možnost vyniknout Adamjan, který ji ale v šestnáctce nevyužil. Největší šanci otevřít skóre ze strany Slovácka měl ve 42. minutě Duskí, jenž po přetaženém Tomičově centru trefil z těžkého úhlu tyč Schwäbeho branky.

V 50. minutě nařídil gruzínský rozhodčí po souboji Trávníka s Adamjanem pokutový kop, jenže Nguyen skočil k tyči a střelu kolínského kapitána Kainze zneškodnil. Partie tak nabrala i emoční grády, žlutou kartu dostali oba trenéři, ale obraz hry se zásadně nezměnil. Ofenzivu Slovácka tahal neúnavný Petržela a v 61. minutě se dostal do střelecké příležitosti, jenže z hranice šestnáctky zamířil těsně nad.

V 73. minutě se po Schindlerově akci hrnul do zakončení znovu Adamjan, avšak Nguyen byl opět na místě. To platilo i v 79. minutě při akci střídajícího Slováka Dudy. Rozhodnutí padlo v 82. minutě, kdy rozhodčí odpískal další pokutový kop po kontaktu Kohúta s Tiggesem a tentokrát už Duda Ngyuena překonal.

V závěru plály emoce na obou stranách. Hostující Schirí trefil tyč, na druhé straně viselo vyrovnání ve vzduchu, ale závěrečný tlak Slovácka vyšel vniveč. Český tým tak v pohárech nevyhrál s německými soupeři pátý duel za sebou.

1. FC Slovácko – Kolín nad Rýnem 0:1 (0:0)

Branka: 82. Duda z pen. Rozhodčí: Kruašvili – Varamišvili, Pipia (všichni Gruz.). ŽK: Trávník, Kohút, Daníček, Hofmann, Svědík (trenér) – Adamjan, Huseinbasič, Schindler, Duda, Kilian, Baumgart (trenér). Diváci: 7333.

Slovácko: Nguyen – Tomič, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Daníček, Havlík – Petržela (69. Holzer), Trávník (58. Kohút), Duskí (85. Vecheta) – Mihálik. Trenér: Svědík.

Kolín: Schwäbe – Schindler, Kilian, Hübers, Pedersen – Huseinbasič, Martel, Schirí, Kainz (73. Duda) – Dietz (61. Tigges), Adamjan (73. Maina, 90. Schmid). Trenér: Baumgart.

1.Nice52216:58
2.Partizan Bělehrad52218:68
3.Kolín nad Rýnem52126:67
4.Slovácko51137:104

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy