Spengler Cup: Sparta se o finále utká se švédským Örebro

Soupeřem pražské Sparty v pátečním semifinále Spenglerova poháru v Davosu budou hokejisté švédského Örebra, kteří dnes porazili Kanadu 3:1. Zámořští hráči po vyřazení ve čtvrtfinále neobhájí triumf z roku 2019, kdy se nestarší turnaj na světě konal naposledy. S tradiční vánoční akcí se Kanaďané rozloučili s bilancí tří porážek.

Vítězem druhého semifinále se i díky gólu Matěje Stránského stal domácí Davos, který porazil IFK Helsinky 3:2. V semifinále se utká s dalším švýcarským týmem HC Ambri-Piotta, v jehož dresu nastupují jiní čeští reprezentanti Michael Špaček a Filip Chlapík.

Örebro, v jehož sestavě opět nechyběl český útočník Radek Mužík, nasměroval za výhrou přesilovkový gól Filipa Berglunda ve 12. minutě. Pak zápasu dlouho kralovali brankáři, Kanaďanovi Michaelu Hutchinsonovi ve druhé třetině pomohla při zakončení Gustava Backströma horní tyčka.

O druhou branku se postaral až po 21 sekundách třetí části po individuální akci Linus Öberg. Kanaďané, kteří turnaj v minulosti šestnáctkrát vyhráli, už jen snížili. Výborně chytajícího Jonase Arntzena překonal Chris DiDomenico. Při power play zvýšil na 3:1 pro Örebro Mathias Bromé.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu – čtvrtfinále:

Örebro – Kanada 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky: 12. Berglund, 41. Öberg, 60. Bromé – 54. Didomenico

Davos – IFK Helsinky 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky: 12. M. Stránský, 27. Ambühl, 54. Wieser – 8. Vesalainen, 42. Koivistoinen.

Pátek 30. prosince:

15.10 semifinále: HC Sparta Praha – Örebro HK,

20.15 semifinále: HC Ambri-Piotta – HC Davos.

Sobota 31. prosince:

12.10 finále.

(čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy